-
Po jakim przebiegu zacząłeś mieć z nimi problemy? Nie będę ukrywał, że korci mnie, żeby dać im szansę. Kiedyś, kiedyś, jeździłem na ciężarówkach i pamiętam, że tam ceny części były z kosmosu. Dziś wchodzę na sklep Scania i się zdziwiłem, bo ceny części BMW są zbliżone do ich funkcyjnych odpowiedników w Scania. Zwracam uwagę, że tamte przenoszą znacznie większe obciążenia i są dużo większe od tych w 7er. Stąd wzięło mnie na przemyślenia, czy faktycznie tyle trzeba płacić za wahacz do BMW, czy to jest zwykłe naciąganie nas na kasę?
Trochę inne pytanie. Jako, że jestem w miarę świeżym posiadaczem auta w ogóle i nie mam długoletnich doświadczeń w jego utrzymaniu, zakładając, że wszystkie wahacze (przód/tył) wymienione byłyby na ORI/Lemforder częściach, przy spokojnej jeździe i unikaniu nierówności, ile takie nowe zawieszenie powinno wytrzymać kilometrów, do pojawienia się poważniejszych luzów na tulejach/sworzniach?
Jeżeli np. w grę weszłoby 50tyś km na ORI/Lemforder vs 30-35tyś na takim SLR, no to rachunki się same dodają, że cena/jakość wygrywa SLR.
-
Lepiej 2 dobre wachacze niż cała masa syfu bo za robotę też się płaci a przy masie 7er Chiny nie dają rady
-
[QUOTE=damned1;454057]Czyli jakbyś musiał znowu wymieniać, to na TRW już byś się nie skusił? Ogólnie dzięki wszystkim za sugestie :)
Tylko Lemforder. Laczniki stabilizatorow z tylu TRW i po roku juz jakies luzne sa. Z przodu LMI i jest OK. Laczniki przednie mialem Febi i bardzo szybko sie rozsypaly a cena prawie jak LMI.
-
Sprawdz wahacze z irmy maxgear, bo akurat to mają dobre...
-
Ale maxgear to najniższa półka.
-
Ja zamówilem wlasnie TRW, dobre zeczy czytalem. Ogólnie BMW montowal na osi czesci Lemförder i TRW. TRW okolo 30% taniej.
-
Srl? Kupiłem e38 na amortyzatorach tej firmy które wsadził z miesiąc przed sprzedażą poprzedni właściciel. Zrobiłem z 15tys i się wylaly
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
-
Tak dla informacji - Lemförder to spółka ZFa czyli najwyższa polka jakościowa, niestety cenowa także.
-
ja już jedze prawie 2 lata na wahaczach lemforder i moge śmiało polecić
-
Lemforder u mnie też sprawdzony, TRW w E38 włożyliśmy drążek środkowy, na razie >20t km przebiegu i też bez luzów.
Meyle HD tuleje też ok są, całych wahaczy nigdy nie zakładałem takich.
Znajomy wrzucił całe zawieszenie Teknorota do E38, bo cena była około 900 zł za wszystko co miał do zrobienia (prawie cały zawias), w porównaniu do 3000 zł za odpowiedniki Lemfordera. Ponoć na razie 10 tysięcy km mu wytrzymały i jeździ dalej. Ale nie wiem jak z tymi zamiennikami do E65. Jak przyjdzie Ci płacić za kilka miesięcy za kolejną robociznę + zbieżność/ geometria, to oszczędności żadne, a droższe części i tak wtedy kupisz.