Co do ogrzewania miedzy siedzeniami leci mi zimne powietrze. Myslelem ze mam cos nie tak z dmuchawa ale na szczescie kolega napisal ze tak musi byc.Cytat:
Zamieszczone przez ArtHurO
Wersja do druku
Co do ogrzewania miedzy siedzeniami leci mi zimne powietrze. Myslelem ze mam cos nie tak z dmuchawa ale na szczescie kolega napisal ze tak musi byc.Cytat:
Zamieszczone przez ArtHurO
Kolega ja natomiast pisałem że z tyłu między siedzeniami leci mi ciepłe powietrze takie jak i z przodu to nie wiem czy u mnie coś jest nie tak bo leci ciepłe:) czy u Was bo leci zimne:) Jutro się pobawię pokrętłami na panelu i napisze jak sie steruje tym powietrzem z tyłu:)
U mnie nie leci nic lub leci zimne na środkowych nawiewach na tylna kanapę.
Zimne leci kiedy mam włączone AC i z tego co pamiętam w trybie auto.
Wieje natomiast normalnie na nogi pasażerów z tyłu zgodnie z tym co ustawie na panelu.
a obecnie wymianie podlega filtr pyłkowy więc prawa strona z nawiewów górnych na pasażera przy kierowcy mimo ustawień max delikatnie wieje delikatnie chłodnawe powietrze.
potwierdzam - przy dzialajacym AC z nawiewów na tylnej części środkowej konsoli wieje chłodne tak jak ma byćCytat:
Zamieszczone przez bmwe
nawiewy na nogi pasażerów z tyłu grzeją / chłodzą w zależności od tego co jest ustawione na panelu nawiewów z przodu
dziwnym by było gdyby przez nawiewy na nogi nie byłoby możliwości puścić ogrzewania, w zimie brak grzania na nogi powoduje straszny dyskomfort!
http://www.7-forum.com/modelle/e32/p...regelbar-c.jpg
... poza tym grzanie na nogi pasażerów z tyłu miał już nawet projektowany 30 lat temu mercedes W123 :medit:
Jako ongiś posiadacz takowego (MB W123 300D, wypust 09/1979) potwierdzam, modele ta miały nagrzewanie na nogi pasażerów (po podłodze do tyłu). Tak na marginesie, miały je także starsze Mercedesy jak choćby W116 z '76 i starsze z tej linii. Reasumując to nie taki nowatorski wymysł, jak sz4lony napisał - praktyczne zastosowanie i dziwnym by było gdyby tego nie było :DCytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny