-
Wszystko zależy gdzie się mieszka i czy jest dużo wzniesień. Generalnie najlepsze to Nokian i Michelin. Continental też ok, ale po dwóch sezonach do wyrzucenia, bo twardnieją.
Jeszcze jak jeździłem zimą e32 zawsze miałem kłopoty, V12 bez kontroli trakcji i dopóki nie założyłem Nokianów to była męczarnia.
Jeżeli tylko do miasta, gdzie odśnieżone i płasko to można brak jakiekolwiek w miarę świeże lub nowe.
-
u mnie teren płaski bez górek itp. wiec luzik
-
Ogólnie jak zamówiłem jej 235/60/16 to były na oko węższe (sam bieżnik, nie opona) niż Nokiany w tym samym rozmiarze, na których kiedyś w E38 jeździłem. Także 215 będzie wyglądało jeszcze mizerniej. Duża różnica jest w cenie między 215, a 235?
-
Ja miałem u siebie w E38 Michelin Alpin A4 w rozmiarze 215/65/16 i wyglądało ok. Bardzo dobre oponki :)
-
215 kosztuje u mnie 245zł a 235 kosztuje 267zł plus montaż. Nie o wygląd mi chodzi tylko o trakcje
A zas model Nexen winguard snow G w rozmiarze 235/60R16 307zł a 215 kosztuje 276zł plus montaz
-
To trakcje na pewno będziesz miał lepszą na 215 ;)
-
czyli mam rozumieć ze w zimowych oponach im szersza opona tym gorsza ?
-
w rozmiarze 215 jest też Zeetex ice plus s 200 w dobrych pieniadzach bo kosztuje 220zł z montażem. Kolega jezdzi na niej i nie narzeka
-
Tak im węższa tym lepiej na śniegu. Bierz 215 i będziesz na pewno zadowolony.
-
okej to tak zrobie dzięki za rade kolego ;). Tak na marginesie to widze ze prawie sąsiad ;p