Zamieszczone przez
Mazi82
Sebek, tak 16 weszły praktycznie bez problemu, były tam 13 i cykacze ale po wyjęciu tych głośników (i mysich bobków :P ) 16 weszły na styk. Twój fachowiec od audio ma 100% rację odnośnie tylnej półki ale ja się uparłem, że nie będę nic przerabiał. Nie zgadzam się natomiast z opinią odnośnie 13 z przodu. Przerobiłem to na własnej skórze w e36 najpierw założyłem 13 ale po zmianie na 16 przeżyłem szok zestaw grał o niebo lepiej. Może była to kwestia tego, że zastąpiłem 13 Hertz na 16 Vifa i różnica wynikała z jakości głośnika nie z średnicy ale było mega lepiej. I nie mam na myśli głośności tylko jakość dźwięku.
Ttrol na jakiej podstawie uważasz, że jakość dźwięku była słaba? Podałem ilość db. bo tylko to można zmierzyć, jakości dźwięku nie podasz w żadnych jednostkach min. dlatego, że każdy ma inny gust i słuch. Nie odniosę się do tematu prądu bo nie mam o tym pojęcia ale masz rację odnośnie tych wzmacniaczy, te nowe grają jakoś inaczej. Może to głupio zabrzmi ale jakoś tak bardziej sucho niż stare. Miałem jakiegoś Blaupunkta paroletniego i wróciłem do starego kloca , który był niby stary i słabszy. Nawet nie ma na nim marki producenta tylko info, że made in germany ale mimo tego gra lepiej.