Alez ten twój znajomy to jest uuuuu... co tam jeszcze przerabiał egzotycznego?
Wersja do druku
Alez ten twój znajomy to jest uuuuu... co tam jeszcze przerabiał egzotycznego?
Takiej skrzyni się nie naprawia, wstawia się używkę i jeździsz - mowa o wzmocnionej 6hp32 . Co do turbin to po co chcesz wyciągać silnik? Po drugie jeśli wymieniasz cały środek w turbo to co według Ciebie jest do poprawki ? Jak wkładasz całego korasa wyważonego ?? Robiliśmy już u nas na serwisie wiele turbin i jakoś żadnej reklamacji nie było... Kończymy wątek na tym offtopie :)
naprawa skrzyni w 740d jak u mnie bieg wsteczny np 5400zł
a jaki model skrzyni tam masz?
jedyna jaka wychodziła w 740d - 5hp30
ale to mowa o E38 to tak, w e65 wkładali wzmocnioną 6hp32 :)
ogólnie e38 740d latałem ok 3 lat i wpakowałem w nią mase kasy, sypało się wszystko przez 3 lata wtryski dawałem do regeneracji 3 razy wraz z pompą... skrzynia x 2 ,rozrusznik x 3 alternator x 3 ... i 100 innych rzeczy .
Nie napiszę ile kasy to mnie kosztowało bo nie uwierzycie...
Jak ktoś coś robi po 3 razy w niedługim okresie to albo mechanicy debile albo części. No albo w poprzednim życiu byłeś Hitlerem :D
Ja byłem mega zadowolony. Mało paliła i nic się nie psuło. Skrzynia zmieniała lepiej niż w e65. Silnik ciągnął jakby miał ponad 300KM. Olej i filtry to jedyne to mnie wiązało ze skrzynia i silnikiem.
Potwierdzam co mówią moi przedmówcy wszystko zależy od poprzedniego właściciela jak dbał i wkładał w auto pieniądze jezdził normalnie to 740d będzie chodziło jak myślał ,że po kupnie zaoszczędzi a będzie jezdził jak m5 to potem wszystko się sypie .......w tej chwili przy kupnie trzeba pytać co było już zrobione w danym modelu
-skrzynia
-wtryski
-turbo
-przepływomierze