-
Dylemat zażegnany... Kupiłem tego Prinsa z allegro. W tej cenie koleszka mi jeszcze dorzucił butle (95 l.) Instalacja wyciągnięta z anglika (podobno około 100 000 km przejechała), zobaczymy heh
Teraz zostaje najważniejsza kwestia... Dobry gazownik, chyba do tego GZW podjadę, chyba że ktoś poleci kogoś innego. (Opolskie, Dolnośląskie, Śląskie) Dzięki chłopaki za fachowe opinie.
-
Ta butla Ci pewnie nie wejdzie. Dodatkowo problem z legalizacją. Szukaj gazownika z pojęciem i interfejsem do Prinsa, bo wielu nie ma nawet sprzętu odpowiedniego, ani oprogramowania. W każdym razie, jak Ci dobrze zaprogramują i zamontują, masz najlepszą dostępną instalację na rynku.
-
Ja polecam kupić se gaz z tąd http://www.phjacus.pl/cgi-bin/index.pl i u mnie koleżka wstawia za 400zł czyli konkretna instalka do V8 mieści się w 3000zł
-
po montażu pokaż foty i opisz jakie koszta jeszcze poniosłeś.
pozdr.
-
-
chytrusek,dlaczego butla 95 L ma nie wejść do E38? do mnie wszedl walec 120L także się da :)
-
Już po? Jak z tymi fotami?
-
Aktualnie jestem za granicą. W przyszłym tygodniu wracam i będę się tym zajmował. Jak już będzie wszystko hulać to dam znać i wyślę foty. Pzdr
-
Instalacja założona, miało być tanio, dobrze i przyjemnie... wyszło wcale nie tak tanio bo około 5000 zł ( 1500-instalacja, 1300-komputer niby popsuty...1200-założenie jej, 800 butla i pierdółki. Oszczędnie jest, to fakt !!! wycieczka 1200 km wyszła mnie niecałe 500 zł, więc tu duży plus. Auto przyspiesza jak wcześniej, z tym że na paliwie zaczęło mi falować i to tak dosyć konkretnie... Jak się silnik zagrzeje jest trochę lepiej, na gazie chodzi normalnie. Montaż chłopaki wykonali dobry, dobrze pochowali wszystko. Oszczędność, oszczędność i jeszcze raz oszczędność... hehe
-
Rzeczywiście wyszło bardzo drogo... Falowanie obrotów może się brać z nieszczelności w układzie dolotowym. Nie powinno tego być, tak, że coś chłopaki źle skręcili lub jakaś uszczelka się uszkodziła podczas montażu LPG. Sprawdziłbym to na Twoim miejscu, żeby problem się nie pogłębiał i komputer nie wprowadzał niepotrzebnych adaptacji.