Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
nie muszą wnosić najwięcej - to jest glos w dyskusji kolego, od tego jest forum
To niech bedzie to chociaz glos zwiazany z tematem powyzszej dyskusji, a nie pierdu pierdu nie na temat!
Cytat:
ślicznie wyszła z ciebie zwykła pospolita zazdrocha kolego
Wytlumacz mi niby o co mialbym byc zazdrosny bo nierozumiem?
Z Ciebie za to wychodzi zwykle prostactwo! Niestety!
P.S. Kolegami to my raczej nie jestesmy!
I to nie ja nadaje ciagle o odsprzedazy tego auta, bo jak juz po raz kolejny powtarzam auto i tak nie bedzie na sprzedaz - jestem milosnikiem marki i tego akurat modelu, wiec to nie byl wybór przypadkowy!
Cytat:
jasne że nie masz odpowiedzi, oba auta szły na tych samych komponentach, rocznik nie ma tu znaczenia
Moze i szly na tych samych, jednak to clo bylo dostepne kilka lat pózniej niekoniecznie musialo byc dostepne jak 750i weszla do produkcji! Nieprawda?
To tylko jeden z mozliwych powodów, chociaz przeznaczenie auta (luksusowa limuzyna) mialo ogromne znaczenie
Jestem ciekaw czy jestes swiadom ze BMW mialo wtedy projekt e32 750i w wersji Sport / M-Technik (cos ala M7) ze sportowym obnizonym zawieszeniem, kubelkowymi fotelami i reczna skrzynia biegów!?
Pewnie nie tylko ja na tym forum (jak i poza nim) zaluje ze nie weszlo ono jednak do produkcji!
Cytat:
tak chodzi o 928 - nie odrobiłeś zadania domowego, pisze w automacie to znaczy że w automacie
Dobrze ze w koncu ustalilismy o jaki model chodzi ale niestety ciagle sie mylisz i to grubo!
Porsche 928 bylo jednym z moich ulubionych samochodów z mlodzienczych lat wiec wiem co nie co na jego temat - polecam Ci glebsze przestudiowanie internetu np. TUTAJ!
Cytat:
tak bardzo cie boli poszukiwana przezemnie dokladka? no to niech cie boli dalej
co do szerokiego ryja owszem mialem w 750 i sie nie wstydze, LPG tez sie nie wstydze
Bolec to mnie nic nie boli, przynajmniej nic na co Ty mialbys wplyw
Dokladka pod zderzak, czy tez LPG podalem jako przyklady ingerencji w to co wyszlo fabrycznie - czyli równiez nie zgodne z VIN'em skoro tak juz o tym piejesz!
Co do szerokiego ryjka w 750i to tak wychodzily one seryjnie wiec jest OK, inaczej ma sie sprawa w R6!
Cytat:
ja nie mam, nie mam problemu z tym słowem ani z większoscią słów które dotyczą auta którym się interesuję
Jednak wczesniej napisales inaczej:
Cytat:
SPORTGETRIEBE (to trudne słowo z jęz. niemieckiego)
Ciesze sie ze juz zdolales opanowac to slowo!
Cytat:
niewiele to zmienia w kwesti do której było to przytoczone
Zmieniac zmienia, bo pokazuje ze niestety nie jestes nieomylny (chyba nikt nie jest!) i byl to tez przyklad na to ze jednak te skrzynie bywaja awaryjne!
Cytat:
może i łatwiej - ale trzeba go jeszcze mieć, pawda?
Przycisk Sport to teraz nawet w Astrach i Corsach montuja wiec nie wiem czym sie tutaj mozna az tak podniecac?
Tak na marginesie to dodam ze zaczelem teraz codziennie jezdzic na wlaczonym trybie Sport (ale tylko do 50mph - 80km/h kiedy to przelaczam na E)
W trybie Sport wystepuje hamowanie silnikiem, które pozwala na pewne oszczednosci w spalaniu - szkoda tylko ze nie redukuje jeszcze sam biegów!
P.S. Zanim na mnie naskoczysz to nie paluje auta na trybie sport caly czas, tylko delikatnie przyspieszam i okolo 3 tys obr skrzynia wrzuca nastepny bieg!
Cytat:
jeśli sport zaczyna i kończy się dla ciebie tylko na f1 i nie potrafisz znaleźć przykładu zastosowania automata w aucie wyczynowym to gratuluję wiedzy i może nie ośmieszaj się po raz kolejny bo znowu "nie zatrybiłeś"
Nie uwazam zebym sie tutaj czym kolwiek osmieszal - moze tylko tym ze dalej ciagne ta dziecinade!
Zadalem pytanie ile procontowo stanowia automaty w autach przeznaczonych do sportu?
Ogólnie mówiac to wiekszosc (prawie calosc) aut w sporcie stanowia manuale bo jest to lepsze rozwiazanie!
Automat jest lepszy dla komfortu!
Formule 1 wymienilem bo jest to królowa sportów motorowych! Chyba ze z tym tez chcesz polemizowac?
Cytat:
prosze bardzo, w chwili kiedy zostaniesz moderatorem bedziesz mi mogl zwraca uwage co nalezy do dzialu a co nie, na chwile obecna mozesz sobie odpuscic
Jakos mi tym nie imponujesz, ani mnie tym nie przestraszysz!
Czyzby mial niedlugo nastapic przyklad na to, ze niektórzy musza leczyc kompleksy posiadana "wladza"??
Cytat:
w świetle przepisów e32 w 2011 bedzie 25 lat po wypuszczeniu tego modelu i ponad 14 po zakonczeniu produkcji - co to oznacza pewnie nie wiesz i nie musisz wiedziec, wiedzą natomiast ludzie dla których zgodność z VIN nie jest zagadnieniem związanym jedynie z odsprzedażą auta oraz którzy szanują markę i rewelacje o ktorych wypisujesz zostawiają innym, dbając o to by auto zachować w oryginale
Tak sie sklada ze wiem co to znaczy bo myslalem kiedys o sprowadzeniu e24 z Niemiec w czasach kiedy jeszcze nie wolno bylo przywozic aut starszych niz 10 lat!
Szkoda ze nic mi z tego nie wyszlo bo jest to kolejny z moich ulubionych modeli
Sugerujesz ze nie szanuje marki? Dlaczego?
Czyzby dlatego ze chce zmienic skrzynie w moim aucie tylko po to zeby mi sie lepiej nia jezdzili i sprawialo mi to jeszcze wieksza frajde?
Moze uwazasz ze skoro 7ka jest autem typowo luksusowym (Twój wyklad o 750i sie klania), to modele 730i, 735i, oraz 730i V8 które wychodzily fabrycznie ze skrzynia manualna sa jakimis kundlami - "fabrycznymi kundlami"
Przeciez wedlug Ciebie automat w 7ce góruje nad manualem!
Dobra koniec mojego rozpisywania sie i wdawania w nic nie wnoszaca dyskusje!
Tak jak ktos napisal wczesniej rozpetala sie tutaj wojna ideologiczna, która niestety Ty zaczales!
Moze zalóz osobny temat na taka polemike to bede sie w nim udzielal w wolnych chwilach!
W tym temacie wolalbym jednak dyskutowac na temat aspektów mechaniczych tego przedsiewziecia!
:papa: