Czyli wniosek taki że trzeba by jeszcze jakiś elemencik przed przetwornicę zainstalować :/Cytat:
Zamieszczone przez Easy
Wersja do druku
Czyli wniosek taki że trzeba by jeszcze jakiś elemencik przed przetwornicę zainstalować :/Cytat:
Zamieszczone przez Easy
Rezystorek? :/Cytat:
Zamieszczone przez Damias
myślałem o tym..ale szwed po nauczce jaką miał i przygodach trisntenzy wogóle zrezygnował z ringów
Easy
czyli to są przetwornicę do trabantów na 6V? Przecież w chyba każdym aucie z instalacją 12V przy włączonym silniku i sprawnym alternatorze jest napięcie 14,4?
pisze co widziałem , instrukcje obsługi i montażu zakupionych przez Szweda przetwornic...zresztą zapytaj jegoCytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Easy
Raczej prosty stabilizator napięcia.... Trzeba by sprawdzić, ile prądu potrzebuje taka przetwornica, może się okazać, że wystarczy wsadzić przed przetwornicę jeden element...Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
jakas zmora ;-) mialem zle przeczucia ze po przeczytaniu tego tematu i mi sie cos popsuja ringi ;-)
i stalo sie:P z lewej strony padlo ;-)
mam pytanko jeszcze ;-)
jak sprawdzic co padlo w zestawie? jak wymontuje w domu lampe to da sie jakos sprawdzic co padlo? podlaczyc jakas bateryjke?:P
Na początek wymontuj sprawną przetwornice i podłącz do "zepsutego" zestawu i zobacz co będzie .... ;)
Ja też mam podobny problem siadła przetwornica ale na zasilaniu mialem podłączony stabilizator (7812) i też przestała działać.Przetwornica nie była w lampie.Napięcie było po tym stabilizatorku napewno 12V wiec myslę że sprawa 13.8 nie ma żadnego znaczenia.Działała 7 miesięcy