No oglądałem :o i powiem,że jak na takie wydatki to koleś mega opanowany. ;D Nie straszmy jednak kolegi. Jemu tylko spala troche oleju. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Wersja do druku
No oglądałem :o i powiem,że jak na takie wydatki to koleś mega opanowany. ;D Nie straszmy jednak kolegi. Jemu tylko spala troche oleju. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
hmm! troche?! :o 1l na 1000km to jest bardzo duzo! od zmiany do zmiany to z dziesiec butelek naleje! :x nie znam takiego motoru co by tyle bral, ja zmieniam co 10tys km i nieraz doleje ale pol litra na 10000tys, tragedia z tym motorem
I tu sie niestety nie zgodze.Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
N62 to nie M62
Jest inna glowica (valvetronic), rozrzad jest zupelnie inaczej skonstruowany, inaczej jest skonstruowana magistrala wodna, filtr oleju od spodu.. Sporo roznic
Wracajac do tematu, to 745 N62 nie wymaga dolewek oleju. Lejac przy serwisie olejowym na max, przy nast. wymianie jest w normie. Wiekszosc 745 tak ma.
Wada N62 jest pekajacy O-ring na rurociagu wodnym, ale da sie to zrobic bez zdejmowawnia glowic. Czesc 3 i 4 http://bmwfans.info/original/E65/Lim...1/ill-11_3251/
moja 728iA ma 422tkm i nic nie dolewalem. jezdze na Castrol'u TWS Motorsport 10/60 i wymieniam co 18tkm :)
Raczej tu mowa o e65 ...... ;DCytat:
Zamieszczone przez qbaA6
To tylko co serwis olejowy wymieniaj filtr. Olej ciagle swiezy :DCytat:
Zamieszczone przez lajba2
bylem dzis w m auto . no i powiedziano mi ze w tych silnikach z tym przebiegiem 260 tys to norma ze lyka tyle oleju . kazali mi przejsc na 10w40 pul syntetyk i obserwowac jaki bedzie spalanie tego oleju . powiedziano mi też ze tego silnika sie nierematuje bo niema takiej możliwosci . można wymienic pierscienie ale to bedzie niewspółmierny koszt do efektow jaki sie osiagnie po wymianie . panowie kazali rozgladac sie za silnikiem . wiec jak by ktos wiedzial z was o745 rozbitym to prosze dac znac
[Admin]
Następnym razem będzie ostrzeżenie !!!
proszę używaj jakiegoś słownika 8/ 8/ 8/Cytat:
Czyli tak jak pisalem na początku :viva: Ale w sumie to nie powinno tak być... Nie?! :papa:Cytat:
Nie rozumie tego jak może nie dać się wyremontować silnika. Przecież te silniki V8 to wcale nie jest jakiś ekstremalny wynalazek. Fakt jeśli się to robi w ASO to koszą pewnie ostro za remont ale dobry mechanik jest w stanie to zrobić o wiele taniej a tak samo dobrze. Niech się Sylwek wypowie :D