Mając longa powiem, że prowadzi się majestatycznie :)
Wersja do druku
I był ktoś obejrzeć ten samochód?
JA niestety nie...
Zna koś coś w Białymstoku, gdzie mogę nie drogo sprawdzić auto ? Bo jak zadzwoniłem do serwisu bmw to powiem, że trochę drogo. Do tego wyskoczyła na zegarach kontrolka od silnika, dziś albo jutro dostanę fotkę tego oraz filmik jak silnnik cyka, kumpel mówił, że coś słychać, a że się niezna, muszę sam jechać i postawić sidemkę do sprawdzenia.
Silnik trzeba osłuchać na żywo i dotknąć, aby poczuć jak pracuje :)
Świeci się check engine, znajmomy zabierze auto i podepnie pod komputer, a na dniach jadę po niego ;) tylko jak teraz czytam co ta kontrolka może oznaczać i jest aż tyle opcji to się zastanawiam co to może być i jaki wariant byłby najdroższy. Czytałem o odmie, sondzie lambda, przyczyna może być słabe paliwo, świece, katy, pompa paliwowa itd więc wszystko może być przyczyną- czekam teraz na listę błędów, a może tylko jeden błąd ;D Lecz silnik pracuje równo, znajomy rozpedzał auto i puszczał gaz to można postawić szklanke z wodą na silniku i ani kropli nie uroni, skrzynia wrzuca/zrzuca biegi płynnie, autko dynamiczne, przy spokojnej jeździe też zachowje się spokojnie bez szarpnięć. Więc skąd ten błąd ? Liczę na waszą pomoc jak tylko pokażę wam błędy ;)
No to dawaj te błędy :)
Pewnie sonda za katalizatorem, u mnie też czasami pojawiał się czek i znikał. Właśnie od tej sondy
a chyba 100 dałem za sonde i wymienic nie problem.