wexmie sobie skrzynię z 530d e39 i po kłopocie co to za problem??? tylko wał będzie trzeba przerobić
Wersja do druku
wexmie sobie skrzynię z 530d e39 i po kłopocie co to za problem??? tylko wał będzie trzeba przerobić
maras82 nie widziałem w ogóle manuala w E38 730dA.
W E39 jest 5 biegowy, a wiem, że po przerobieniu wału podejdzie z E60 530d
Tylko szukam kto się tego podejmie i powie jakie części kupić.
Domyślam się że
skrzynia z E60
pedały - dowolne z BMW ?
lewarek - chyba też obojętne z czego
sprzęgło + dwumas - z e39 530d ?
dyfer ? mam 3,08 a w E39 jest 2,35 - więc duża różnica
pedały lewarek z e38 z manualem a co do reszty nie rzeźbiłbym z e60 tylko włożył 5 biegów z e39
Zdzira, no właśnie mi chodziło o te 6 biegów, nie o manuala w ogóle :)
a 6ka z E46 nie podejdzie?
o dokładnie pokoleniowo e38/e39/e46 to jedna rodzina e60 to już troche inne technologie i pewnie prościej będzie to poskładac na gratach z e46/e39 niz z e60
Ok
A znacie/polecacie kogoś kto podjąłby się tego zadania
Nie dodam nic merytorycznie bo i nic na ten temat nie wiem...ale moje spostrzeżenie jest takie, że 7ka to limuzyna! (Wow - odkrycie:P) Dużo wygodniej i fajniej jest żeby miała automat. Wachlowanie lewarkiem w tak ciężkim aucie i pilnowanie się, żeby pasażerowie nie tłukli głowami w zagłówki wcale nie należy do takich prostych. Proponuję spytać kolegę Inura, który ma 7kę z 6cio biegową skrzynią i z tego co mówił niedawno całkiem chętnie by się zamienił na automat...zaletą jest oczywiście spalanie i lepsze czucie auta...tylko, że 7ka to klocek i ani to hamuje ani skręca więc bolid i tak z tego nie wyjdzie...większa frajda z manuala jest w 150km Golfie lub innej Fabi RS itp...
No chyba, że ktoś i tak ma uszkodzoną skrzynię i nie chodzi jak powinna i potrzebuje odmiany bo mu się automat znudził:). W moim odczuciu i mieście automat nie może się znudzić w tych piep******* korkach:). Tylko przydałby się radar do poprzedzającego pojazdu i byłbym przeszczęśliwy:D
lepsza frajda jest z jazdy w fabii rs??? o may good :)
przejedź się zdrowym V8 4,4 lub 4,0 z manualem a potem porównuj to do fabii
Mam Ibize Cupre po modach w manualu i to jest zupełnie inne auto stworzone do czegoś zupełnie innego niż 7ka.
Automat u mnie chodzi bardzo dobrze ale nuda. Wolę manual. Tak jak miałem w poprzednich BMW.
U mnie korków niema
Pasażerów nie wożę ( może raz na miesiąc)
Także albo zmienię auto ( ale szkoda trochę) albo założę manual.