no radziła sobie całkiem ładnie ale poległa z moim 740i :) no przełożenie daj 3,15 bedzie gites 2,65 zdecydowanie za długie wg mnie
Wersja do druku
no radziła sobie całkiem ładnie ale poległa z moim 740i :) no przełożenie daj 3,15 bedzie gites 2,65 zdecydowanie za długie wg mnie
2,65 to do tds się nadaje, ja to bym dał 3,23 ze szperą
3.15 jest teraz i jest za krótkie. Poza tym skrzynia będzie 3.0 diesel e60 i tak będzie gitara. Mam e30 4.0 na skrzyni 6b 2.0 diesel e46 przełożenia 1b 60 2b 100 3b 160 4b 215 5b250 wszytskie prędkości prędkości max podane przy odcięciu, e30 też jest na 2.65
Pierwszym zabiegiem jaki w ogóle zrobię przy aucie będzie DET III. Bez tego te wszystkie vki chodzą jak złom przerabiałem już wszytko od przwpływomierzy sond czujników i innych dupereli żeby m60 chodziło jak stół i bez deta ani rusz.
ano poległa niestety mimo, że start zwaliłem i dostałem 1 długość na starcie :) i mam na to kilku świadków choćby były właściciel :)
nie rozumiem co chcesz det-em robić??? żeby silnik równiej chodził??? chcesz żeby idealnie równo chodził kup nowe koło pasowe ( 1500zł ) komplet świec przepływkę fajki i cewki i zamontuj spokojniejsze wałki rozrządu bo M60 ma je ostrzejsze jak np M62 i dlatego też bardziej nierówno chodzi a zresztą to w końcu V8 a nie V12 :)
a tu masz filmik pooglądaj i posłuchaj do końca :)
http://www.youtube.com/watch?v=zFztTcakk-I
detem to przy doładowanych motorach można grzebać a nie przy wolnossakach bo to nieopłacalna impreza
ile silników wystroiłeś na decie ? za bardzo nie wiesz co chodzi.
m60b40 przed programem 272hp/341Nm po 301hp/388Nm faktycznie nie opłacalna impreza.
Przy doładowanych to można sobie grzebać na EMU.
M60 nie chodzi nie równo bo ma ostrzejsze wałki tylko sterowanie czyli mapa jest do dupy. Przecież jak ktoś wyjechał nówką v8 e32 czy e34 to silnik chodził jak stół. Po zrobieniu programu ustawieniu paliwa i przede wszystkim zapłonu jest mega różnica.
może i jest ale jak zrobisz to co pisałem też jest
a ten silnik przed strojeniem to udany był 340Nm w miejsce seryjnych 400 ja bym go najpierw dał do remontu a nie do strojenia i aż dziw bierze, że dodało mu to ponad 40nm w wolnossaku ze strojenia jakiś wykresik?????
a swoją droga jak to auto było nowe to mapa była ta sama jak po 20 latach o ile ktoś nie grzebał to czemu nagle przestało równo chodzić???
a własnie bo zapomniałem ona nie ma szpery???? i eisenmann jest jako końcowy???
Gdybym słuchał się fachowców z for internetowych to pewnie też bym dał do remontu. Czasem warto się posłuchać głupszych od siebie.
Zrobienie programu w m60 pozwoliło wywalić sondy, czujniki stukowe i przepływomierz. Jedna stała mapa, wszystkie korekty możesz dokonywać sam z laptopem w aucie, jest wbudowana hamownia drogowa. Koszt deta z instalacją i strojeniem 1500zł. Coś jeszcze ?
no to masz teraz piękny osprzęt w silniku bez tego wszystkiego jak w polonezie jeszcze tylko gaźnik zamontuj :)
a jeżeli wg Ciebie utrata 60Nm jest normalna to ok spoko maroko twój piec znałem już kilku takich co myśleli, że sami sobie najlepiej wszystko zrobią lub wystroją po paru miechach lub latkach silniki zazwyczaj zarżnięte trafiały na złom bo to źle zapłonik to to lub tamto :)
ale ok nieważne nie jesteśmy tu po to by się kłócić lepiej powiedz jakie plany odnośnie e32