-
Mój kolega kiedyś lutowal, lutownicą do rynien:) i pomogło choć nienadługo zbiornik puścil obok więc wymienialiśmy razem (we dwoje) co wiązało się z demontażem ukladu wydechowego, wału napedowego i kilku osłon termicznych, niewspominając o tylniej kanapie, choć obeszło by się bez demontażu kanapy. Demontaż wykonywany był w e38 730, 740. 97r M62.
Powodzenia i pozdrawiam
Adam
-
Dokladnie. Kanapy nie trzeba rwac.
Ja bym sie nie podjal lutowania. Duze ryzyko. po wyjeciu zbiornika oproznia sie z paliwa. napelnia i oproznia woda o dopiero wtedy mozna lutowac.
-
ma tą lutownice rozgrzewającą to ta od rynien w sobote spróbuje zalutować wiec trzynajcie kciuki albo BUM. :faint:
-
oto co sie dzieje z naszymi bakami jesli filtr od odpowietrzania jest zapchany a nie ma sie dziurki w korku:
http://de.youtube.com/watch?v=0DIAlq_3PpU
-
jestem w szoku po tym filmiku :D
czyli objaw zapchanego filtra można poznać najłatwiej po tym jak przejedziemy się troszkę i na włączonym silniku otworzymy korek wlewu paliwa tak? w tym momencie powinno być duże sssyyykkkk powietrza czy dobrze kombinuje :cool: ?
nie zauważyłem tego przy tankowaniu na stacji ale zawsze wyłączam silnik teraz zobaczę
-
nic w tym dziwnego...
ciekawe jak to uchwycili. Pewnie wlaczona pompka paliwa - a wiadomo 90 litrow/h - i do banki na zewnatrz ;)
Dobrze ze sa takie scenki ujete - obrazowo (super Greg!!)