Ja akurat brałem z bardzo pewnego źródła i jak już pisałem dostałem oryginał w cenie 2x niższej bo miałem starte oznaczenie BMW i nr oem.
Wersja do druku
Ja akurat brałem z bardzo pewnego źródła i jak już pisałem dostałem oryginał w cenie 2x niższej bo miałem starte oznaczenie BMW i nr oem.
No i OK Ty miałeś pewniaka ale to co jest na allegro to nie wiesz. Człowiek myśli ,że ori bo tak też wygląda a faktycznie tydzień szybciej opuscił ChRL. (znów NIESTETY)
Wymieniłem i olej i termostat, teraz to się grzeje ładnie. A info dla zmieniających termostat - trzeba kupić jeszcze ok 5 litrów płynu chłodniczego bo tyle wylata;), a tak w ogóle to termostat tez z wytartym nr - jak u kolegi wcześniej. Mam nadzieję że teraz będzie działało. Wlałem tez to ustrojstwo do czyszczenia. Teraz będę czekał na wynik.
No i zarąbiscie. Jaką temp. Ci pokazuje. Włącz temp w zegarach rano przed uruchomieniem silnika,potem uruchom silnik i będziesz ładnie widział jak się nagrzewa ,ile kilometrów rano musisz przejechać aby uzyskał 105*C czyli otwarcie termostatu. Napisałem rano ponieważ jest dość chłodno a to taki mały przedsmak przed zimą.
Bedziesz jezdził teraz jakiś czas na benzynie rozumiem ,czy jednak gaz?
No i jak wyjaśniło sie?, co to była za przyczyna?
jeszcze nic nie wiadomo, aktualnie 745 i stoi rozebrane do naguśka. W poniedziałek usuną serce i i będą uszczelniać, troszkę leci olej nie wiadomo skąd, ale mam nadzieje że ogarną temat, muszę sprawdzić katy. Mechanior powiedział żebym się nie martwił - już mi się to nie podoba.Dam znać jak będzie po naprawie. Niepokoje się. No i muszę na piechotę śmigać, ale chyba odpalę mojego motocykla i będę się nim przemieszczał. Też BMW ;)
W autku było podejrzenie wycieku oleju spod głowicy po lewej stronie co się okazało po zdjęciu alternatora uszczelka i taka rurka rozsypały się w drobny mak - 100 pln i będzie wymienione. Może się komuś przyda info
Przeglądnąłem zrzuty z ekranu. Parametry lambda są " książkowe",ale nie wiem czy te wyniki to po jeździe na benzynie czy gazie..
Proponuję:
1.Wykasować błedy ze sterownika silnika
2. usunąć wszystkie adaptacje
3. pojeździć na benzynie powiedzmy około 50-60 km.
4. Ponownie wykonać zrzuty wartości lambda i porównać je.
Jeśli błędy podczas jazdy na benzynie nie powrócą winowajcą jest instalacja gazowa -ja typuję właśnie to..
witam i przepraszam że nie odpowiedziałem. zrzuty z pracy INPY są na benzynie, aktualnie jeżdżąc na benz zapalała się kontrolka z błędami jak na zrzucie INPY. Błąd zapala się raz po 50 km raz po 150 a jeszcze kiedy indziej po 600. Nie wiem o co kaman.Teraz uato stoi i się uszczelnia bo był wyciek oleju z wspomagania hamulców i alternatora. Jutro być może będę miał swoją 745i u siebie - nie mogę się doczekać
Sorry za długą absencję w tym temacie. Okazało się że katalizatory ktoś inny potrzebował i nie mam, serwis aso dodał " emulatory ", które nic nie dały, ale człowiek od elektryki i LPG pogrzebał wziął ok 2tysi i kontrolka silnika się nie pojawia, a w inpie 0 błędów. Czyli działa. PS pytałem się na pewno nie wykręcił żarówki z cyferblatu - ;). Polecam tego ludka. Za 3 lub czwartym razem zrobił, bo troche musiał pogrzebać w zainstalowanych przez siebie rzeczach.
Tak w ogóle to ciągle mam banana na ryjku jak jeżdżę swoim wielorybem