Opona zimowa musi spełniać inne ( większe) wymogi co do wysokości bieżnika niż lato. Na letniej, nawet łysej pojedziesz ale na małym bieżniku po śniegu to już bardzo trudno.
Wersja do druku
Opona zimowa musi spełniać inne ( większe) wymogi co do wysokości bieżnika niż lato. Na letniej, nawet łysej pojedziesz ale na małym bieżniku po śniegu to już bardzo trudno.
Riki te które Sebek zapodał to też są alu. Spoko pewnie nie miałeś wyboru ale i tak ta cena to kosmos :-)
Ja w tamtym roku kupiłem Yokohama 19". Wyszły mnie 4200zł, spisywały się dobrze ( nawet w Zakopanem dawały rade :) ) Jeździłem na nich 3 miechy. Data produkcji 2012r. Myślę, że 19" nowe, które polatają z 5-6 lat za 4 tysiące to nie tak źle i latamy na ładnych 19' :)
Ps. Jak ktoś chętny mogę je sprzedać za 3000zł, nie będą mi potrzebne do 5er :)
Moje ,,duzoooo'' ładniejsze . jak zaloze to wrzuce fotki. Pierwsze wrazenie to było ,zę auto ochydnie wyglada na 17stkach , a jak zmienilem pozniej spowrotem na 20 to plakalem , nie dlatego ,ze komfort jazdy sie zmienil , ale dlatego ,ze wszystkie elementy zawieszenia stukaly po zimie -czego na grubej oponie nie bylo slychac nic a nic ,a na cienkiej az zęby bolały...
Może zima będzie łagodniejsza i mniej dziur w drogach :-) żeby na wiosnę takiego szoku nie było.
wlasnie Sobie zamówilem:
http://www.reifendirekt.de/cgi-bin/r...n&typ=R-239100
17 cali :pa::pa::pa::pa::pa::pa:
To jedne z tańszych opon w tym rozmiarze. Oby nie było z nimi problemów w czasie jazdy, typu wibracje auta?!
Falken to jakosciowa marka z Japonii.
W rzeczywistosci sa produkowane przez Dunlopa.
Sa to bardzo dobre opony.
W testach są bardzo dobre i ja nie twierdze że źle "gryzą" w zimie, ale mają swoje problemy po przebiegach, szczególnie w ciężkich autach. Często po kilku tysiącach występują odkształcenia i opony nie są po prostu okrągłe. Dlatego napisałem żeby nie było problemu z wibracjami.