i to by sie może zgadzało ja mam też taką funkcje i może ona pobiera mniej prądu jak grzanie
muszę też to obadać :P
Wersja do druku
i to by sie może zgadzało ja mam też taką funkcje i może ona pobiera mniej prądu jak grzanie
muszę też to obadać :P
Funkcje:
- przewietrzanie ma kazdy z nas - przewietrza auto
- ogrzewanie postojowe: jezeli benzyna, to musi miec wbudowane ogrzewanie postojowe Webasto lub Eberspächer a w Dieslu jest juz wmontowany tzw. Zuheizer (dogrzewacz) firmy Webasto i ten mozna aktywowac i bedzie dzialac jak ogrzewanie postojowe. Dodatkowo od okolo 300 Eur mozna zakupic w Aso modul i pilota i ten Zuheizer dziala juz na pilota lub jeszcze jakies 150 Eur i mamy na komorke.
Roznica pomiedzy ogrzewaniem postojowym aktywowanym a od fabryki jest taka, ze aktywowany grzeje caly uklad wodny (silnik i kabina) a z fabryki grzeje tylko kabine.
Akumulator jezeli jest normalnie uzywany, czyli auto jezdzi to uzywanie ogrzewania postojowego nie powinno go rozladowac. Natomiast jesli auto pare dni chodzi i zapomnienie wylaczenia programu czasowego ogrzewania (przewietrzania), potrafi rozladowac akku.
Jak juz bodajze Boss powiedzial wyzej normalnie sie to nie dzieje, a i podobno auto jest na tyle madre, ze sie nie wlaczy ogrzewanie postojowe jak akku juz ma prawie zawal :D
Jesli sie myle to mnie poprawcie.
więc dzisiaj sprawdzam webasto dokładnie może miałem nie doładowany aku i wydawało mi sie że zasłab bo ledwo odpalił fakt faktem że 3 dni stał w garażu nie odpalany
Może masz jakiś inny problem, gdzieś ucieka Ci prąd. Sprawdzałeś amperomierzem jaki masz pobór prądu przy klemach?
jest ok. w garażu sprawdzałem po ok.25 minutach grzania na zimnym silniku (stał od wczoraj) odpaliłem bez problemu jeszcze radia słuchałem w środku czyli problem polegał na nie doładowanym aku. teraz podłączyłem prostownik naładuje i sprawdzę jeszcze jak długo będzie grzać czy się webasto wyłączy samoczynnie czy nie.
nie wiecie Panowie co poradzić na prostownik który ładuje do 60Ah by naładować nim aku 90Ah ;) ??
nie raczej nie ma takiego problemu po prostu jak auto stoi to aku jednak troszkę się rozładowuje (pamięć,alarm itp) tym bardziej że nie mam boscha :] tylko z tańszych aku. i 90Ah a przy takich bajerach powinien być 110Ah ja w mercedesie miałem 90Ah gdzie nie miałem nawet grama z tego co w 7er. do tego dochodzi to że do pracy mam 3km. włączam xenon dmuchawę radio itp. więc nie ma kiedy mi się doładować to wszystko muszę częściej go podładowywać samoczynnieCytat:
Zamieszczone przez max mt
ładowanie mam ok. 14,4V czyli idealne
pozdrawiam
Spokojnie mozesz ładować, tylko ze zanim sie aku naładuje minie więcej czasu niz jakbyś miał większy prostownik...Cytat:
Zamieszczone przez nicolas
ale jakoś prostownik mi się sam wyłącza po kilku godzinach ładowania?Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
i nie jestem pewien czy aku jest w pełni naładowany na prostowniku mam 12v 60Ah
Ja mam takowy ze wskazówką, jak zaczyna ładowanie to jest np na 2-3 i powoli sobie schodzi do dołu, jak aku jest naładowany to wskaźnik leży i odpoczywa a prostownik nie ładuje :)Cytat:
Zamieszczone przez nicolas
Więc Twój aku jest naładowany w pełni, jak będzie Ci sie zbyt szybko ładował i szybko padał tzn ze aku jest do wymiany,,,,
tak mam też amperomierz i dopiero sie przyjrzałem że wskazówka jeszcze nie jest przechylona do 0 mam coś nie tak z prostownikiem gaśnie mi podświetlenie właśnie tej wskazówki i myślałem że to cały prostownik sie wyłącza ale on dalej ładuje.
jest ok. po naładowaniu nocnym aku pokazuje 12,8V
pozdrawiam