EBC to zupełnie inna klasa
Wersja do druku
EBC to zupełnie inna klasa
Ja klocki to dopiero bede xmienial w nastrpnym aucir czyli e65/e66 to sie skusze na ebc. Teraz w e38 orzy robieniu przebuegu 8000 kilometrow na rok bo tyle mi wydzlo od zeszlego sirrpnia zajmie mi 10 lat zeby zuzyc to co mam teraz :D
Ponawiam temat, w mojej e65 z N62B44 mam do wymiany tarcze i klocki na przodzie...
pierwsze moje pytanie to czy do wymiany potrzebny jest komputer w celu cofnięcia tłoczka czy robi się to mechanicznie.
Jeśli trzeba cofać komputerem to mogę to zrobić w NSO na tarczach ATE ( 660 zł ) i albo klockach Ori BMW ( 430 zł ) albo na Textarze ( 320 zł ) brać ori czy textar będzie lepiej pracował ??
Jeśli nie trzeba mięć specjalistycznego sprzętu to wymienię tarcze i klocki u znajomego mechanika i w tym przypadku jaki zestaw tarcz i klocków wybrać bo tu będe miał pełną dowolność...
zaznaczam że autem zrobię maksymalnie 40 tyś km w ciągu dwóch lat po czy będę rozglądał się za czymś nowszym
Z tego co wiem nic sie nie cofa komputerem jak np w passacie. Ja bede to robil pod domem bo to prosta robota i mniej zamieszania jak dac auto komus
ja napisze coś od siebie.W e65 miałem juz pare kopl.tarcz i klocków.Były ori,ate,textar,bosch itp....Że ostro latam moją 745 to te zestawy średnio wytrzymywały.Teraz zakupiłem ATE ceramik i tarcze zinerman wiercone.Powiem że taki zestaw jest już MEGA.Felgi sie nie brudzą i extra to bydle staje dęba.Jak zmieniali mi to to zleciłem też wymiane płynu DOT.Może to ta zasługa ale naprawde e65 staje dęba z 200km/h
potwierdzam jeszcze raz że miałem pare autek bmw ale e 65 naprawde sobie radzi w zatrzymywaniu.
Cossi założyłeś już EBC?
te nawiercane tarcze zimerman to jedynie wizualna zabawka dla chlopcow zakreconych tuningiem. Dziesiec lat temu taki bylem wlasnie i tez koniecznie musialem miec takie pierdoly. Jak sie dobrze rozgrzaly to rzeczywiscie cos juz zaczynaly hamowac, ale nie co dzien jezdzi sie w rajdach po oesach. Teraz jak widze takie tarcze przy niektorych bmw to owszem jest MEGA ale "pfffff..." :)