-
Problem rozwiazany, wymienilem jeszcze raz visco z trzeciego auta (nr czesci inny niz wg realoem) i wszystko wrocilo do normy. Temperatura na postoju nie przekracza 102 stopni. Przy jezdzie 160km/h spadla do 92 stopni. Uklad zalany Prestonem. Pytanie na ile temperatury poprawne dla m62b44? I czy wiskozy znacznie sie roznia oprocz nr czesci?
-
trochę mało tej temperatury
u mnie na postoju lub wolnej jeździe jest 105-110, po intensywnym przyspieszaniu jest koło 90 stopni
podejrzewam że wisko które masz jest padniete lub prawie padniete i spiete na sztywno lub prawie sztywno, a takie wisko lubi explodowac niszcząc maskę, pasek i okolice , a do tego podczas jazdy to mega niebezpieczne
zrób "test gazetowy" - na postoju na działającym silniku wisko powinno dac się zatrzymać w miarę cienką gazetą zwinieta w rulon ( rzuć okiem na youtube wpisując bmw visco lub e38 visco lub e39 visco)
-
Poprawka, na postoju nie przekracza 112 stopni. Tylko podczas jazdy po autostradzie spada do 92. Niespiete visco zatrzymam gazeta, do spietego nawet nie podchodze:D. Chodzilo mi o to czy sa jakies wieksze roznice pomiedzy visco oprocz nr czesci. Jak napisalem mam 2 dodatkowe do m62b44, na jednym ten sam objaw (ten sam nr czesci) na drugim (inny nr czesci) dziala jak napisalem powyzej.
-
części nie znam różnic, natomiast teraz temp wyglądają ok :-)
-
Tez mam kłopot tylko troszkę inny wskazówka jest na pierwszej kresce po niebieskim polu czyli wg książki jakieś 60 st a węże twarde , co do cholery może być przyczyną podpowiem że tak bylo od zawsze lecz teraz zrobiłem dwie główki i chce uniknąć przegrzania motoru.
Macie jakieś pomysły ?