Ja leję gulf-a 10w60 i też jestem zadowolony.
Wersja do druku
Ja leję gulf-a 10w60 i też jestem zadowolony.
Ale to syntetyk :)
A dla tego że zachowuje walory przy wyższych temperaturach a do tego bardzo dobrze wypada w testach.
Ooooo. To musze popatrzeć i na te oleje. Następną wymiane chcialem wlać 5w30 amsoil ale do konca nie jestem przekonany bo w specyfikacji nie ma podanego bmw ll04 lub ll01
naprawde najlepszy olej do naszych BMW to 5w40, nie wazne czy sentetyk czy hydrokrak, jak oryginalny to nawet castrol bedzie dobry, choc polecam valvoline max life
ja castrolem edge 0w30 mam zalane trzy bawary e39 530d,e60 535d i maiłem taka sama sytuacje jak Ty z e38 735 i m62tu wlany smietnik nie olej do Bmw ten magnatec wlej dobry olej syntetyczny bo taki powinien byc ja wlalem edge ow30 i nic złego sie nie stało:p
witam ponownie panowie. wlałem olej valvoline 5w30 weszło 7,5 litra (co najlepsze starego zlałem prawie tyle samo wiec nie ubyło go zbytnio )i wszystko jest ok auto jezdzi i jest gitara. A na zime wlewacie inny olej?
Na zimę można z pierwszą cyfrą mniejsza np zamiast 10 w można zalać 5w. Jak masz 5 możesz zalać 0w. Im niższa wartość tym olej jest rzadszy.