Tych nie wymieniałem tylko odma i jedne okulary , AUTO PO WYMIANIE ZUPEŁNI INACZEJ CHODZI TERAZ NA SILNIK MOGE POŁOŻYĆ MONETĘ :)
Wersja do druku
Tych nie wymieniałem tylko odma i jedne okulary , AUTO PO WYMIANIE ZUPEŁNI INACZEJ CHODZI TERAZ NA SILNIK MOGE POŁOŻYĆ MONETĘ :)
A ty zabrałeś się już za swoja ?
No rozumiem.Chyba też tak zrobię + uszczelka przepustnicy i ewentualnie inne wołające o pomoc uszczelki.
Bo właśnie te pod kolektor , podnoszą koszt dość znacznie.
Ciesze się ze ogarnąłeś temat i że jest wszystko OK.
Oby auto służyło jak najdłużej! Pochwal się za jakiś czas czy pobór oliwy się zmniejszył.
Ja jeszcze nie , bo wyszło parę kwiatków do ogarnięcia. Robie cały przedni zawias , włącznie z heblami , wiec trochę mi się zejdzie ,w planach mam przerobić jeszcze dolot bo trochę mnie zmartwił pewien temat tu na forum.Wiec w tym mcu starczy wydatków.
cinekpl sprawdź koniecznie węże które idą do odmy ja musiałem ciąć ponieważ przy zaciskach były wyrobione i daj koniecznie znać co było u ciebie . pozdro
Powiedz mi jeszcze czy w miejscu zaznaczonym miałeś wężyk czy był tylko z 1 str jak na tym foto.
http://imageshack.us/a/img837/9472/dsc7020f.jpg
Bo tam miałem nie szczeność , zaślepiłem to siinik chodzi równiej ale nie wiem czy to kwestia adaptacji że nie jest idealnie nim się przestawi sterownik , czy może czasem dlatego że powinno byc tam jakieś podciśnienie co mi uciekło gdzieś w przewody i nie mogę go znaleźć ??
to juz stary masz odpowiedz ! tam w pustym miejscu musi być zaślepka ! jak jej nie ma łapie lewe powietrze ponieważ jest tam otwór
ja w tym miejscu mam plastikową zaślepkę z guma
To zaślepiłem to ,na "jana" bo nie uzyskałem odpowiedzi na forum :D i jest lepiej.Ale nie idealnie, podobno jakaś adaptacja długoterminowa musi ustosunkować czasy wtrysków do nowych warunków ,a to trwa ok 200Km, polatam trochę i jak nie będzie lepiej ,to wtedy zrywam kolektor.
oby było tylko to :) tak na marginesie jak będziesz demontował odme zwal wszystkie węże od odmy + od płynu (gruby wąż)
No tak zrobię. Dzięki za podpowiedź i odpowiedź !