-
Ustawienia świateł dziennych nie maja nic do czynienia z alarmem.
Mam u siebie i dzienne i alarm.
@Zbijar
na odległość jest bardzo trudno cokolwiek wytłumaczyć.
W pliku sterownika DWA jest na pewno opcja całkowitej dezaktywacji alarmu lub np. także czujników wnętrza.
Musisz się udać do kogoś kto się na tym zna.
-
Sebek, dzięki za odpowiedź. Zauważyłem, że jest opcja deaktywacji, tylko zastanawia mnie ten błąd, że jest konflikt czy brak komunikacji z modułem świateł. Mechanik aktywował alarm ale to nic nie dało.
Znalazłem fajnych gości w Krakowie, co pracowali w serwisie BMW i teraz mają swój warsztat. Jadę dzisiaj do nich.
Mój mechanik był dobry jak miałem E32, E36 i E39, ten model go troszkę przerósł i trzeba zmienić mechanika :-)
Jak problem zostanie usunięty, to napiszę gdzie była przyczyna braku alarmu.
-
Jak nie poradzą te fachury twoje to wpadnij do mnie pojedziemy do mojego mechanika do Katowic i ci to poustawia tak jak bóg, partia i mechanicy w Bmw przykazali :D
-
Żeby się tylko nie okazało ze ktoś grzebał przy przebiegu auta i nie do końca sobie z tym poradził ...
-
Raczej nie było nic grzebane przy przebiegu. Tak jak już pisałem auto było serwisowane w Piasecznie w Bosch-u od 2008 roku i przebieg jest autentyczny.
Właściciel jest Prezesem dużej firmy produkcyjnej i "druciarstwem" się nie zajmował. Naprawy szły w koszty firmy. Moje BMW było trzecim samochodem w zarządzie.
Byłem u tych chłopaków, specjalizują się w naprawie BMW. Warsztat istnieje od 2012 roku. Wcześniej pracowali w autoryzowanym serwisie ale postanowili zrobić coś na własną rękę. Opinie i komentarze mają bardzo pozytywny. Kilku kolegów z naszego forum jeździ do nich z E38 i z E65. Sprawdzali mi jeszcze raz błędy i nic nie ma. Poprzedni mechanik skasował błąd maty przed oddaniem mi auta i do dzisiaj błędu nie ma. Jeżeli się pojawi, to mata jest do wymiany. Chłopaki z tego nowego serwisu gdzie byłem sprawdzali i do wersji USA mata jest razem z tapicerką :-) więc wymiana jest prosta. Koszt maty ok 500 zł więc nie jakiś szał.
Umówiłem się na totalny przegląd auta 12 czerwca i wtedy zrobią z tym alarmem i sprawdzą dokładnie auto.
-
Witam,
chciałem napisać co było przyczyną niedziałającego alarmu. Chłopaki powiedzieli mi, że zrobili ponowną adaptację alarmu i wszystko działa :-)
Klapa bagażnika się nie zamykała bo auto jest wyposażone w funkcję "hand free". Przy zamkniętym aucie jak podejdę z kluczykami, to po pociągnięciu za klamkę auto się otwiera, bagażnik również, można również odpalić auto bez kluczyka. Chłopaki z warsztatu wszystko poustawiali i jest ok.
Dopadły mnie też uszczelniacze na zaworach, chłopaki wymienili uszczelniacze, słynną rurkę, splanowali głowicę i zrobili kompletny remont góry silnika. W zeszłym tygodniu odebrałem auto i pojechałem na Węgry i Słowację. Zrobiłem ponad 1000 km, autko sprawuje się rewelacyjnie :-)