A pod maską słychać jakiś konkretny dźwięk w listwie, elektrozaworze przed filtrem, reduktorze itp.?
Wersja do druku
A pod maską słychać jakiś konkretny dźwięk w listwie, elektrozaworze przed filtrem, reduktorze itp.?
a wiec tak pod maska nic nie slychac, ale przypomialo mi sie, ze reduktor mam zamontowany na dole gdzies w okolicy prawego kola, wiec skrecilem je na maksa przystawilem ucha i slychac ten dzwien, czyli obstawiam reduktor co to moze znaczyc? jakis wadliwy jest?
Może reduktor już kończy żywot. Zerknij jeszcze na filtr przed reduktorem.
Może to jeszcze być objaw nie podłączonego podciśnienia na reduktorze aby uzyskać jego większą sprawność. Napisz jakiej firmy masz reduktor i co to za instalacja?
Myślę, że reduktora nie montuje się gdzieś na dole. Sprawdź gdzie dokładnie masz ten reduktor, może kończy swój żywot przez niepoprawny montaż.
Pozdr
A tam nie jest ta jakaś dodatkowa pompa powietrza czy jak to się nazywa?
Panowie.. jakie przekaźniki, to nie F01, tutaj wszystko mechaniczne i jak to Clarkson powiedział- oprócz przepustnicy i szyb wszystko naprawia się młotkiem (e39). ;D
Nie wymagane jest odcięcie pompy paliwa.
Autorze, jaka instalacja? filtry powinieneś sprawdzić, ten duży pomiędzy reduktorem a listwą wykręcasz filtr i lekko dmuchasz, łatwo idzie-jest ok
jednak na zaworze nie sprawdzisz tego.
skąd dochodzi pukanie stukanie i inne pierdzenie?