to co elwis Ty mowisz ze jechac z podkladkami zeby zalozyli na nowo ? No ale zobacz przed wymiana przedniej szyby tez szumialo . Albo inaczej ,plan wydarzen :-)
1.Mam normalne szyby nic za hbardzo nie nakur... moze lekko kierownica drzy ale to juz rozwiazalem w 90 %.
2.Jade do kolesia odstawic auto bo wysiadla trakcja i przy okazji przeklada 4 szyby 6 trojkaty,jeszce ten nawiew mi robil co wam mowilem i przekladnie kierownicza zmienial z pompa bo wspomaganie bylo troszke za ciezkie.
3.Odbieram po 6 tyg i juz wyraznie glosniej ,slychac szum przy 70 km/h i cale zawieszenie plus tak jak by drzwi mialy luz na zawiasie i to tez puka.(kwestia czy jest jakies istotne wygluszenie ktore trzeba zdjac jak sie zmienia przekladnie ??? W srodku wypadla chyba kolumna bo rozbieral wewnatrz pod kolumna kierownicza te plastiki zeby nacelowac.Moze tam cos jeszce jest nie tak..
4.Mechanik ten co robil mowi ze niewie co jest i ze mogie jeszce sprobowac szybe przelozyc bo jest nie orginalna i moze zle wklejona.
5.Jade szybe przod na nowo wkleic to samo moze troche gorzej ,ale dlatego ze wiatr wial mocno
6.W koncu zmienia mi szyby na normalne wzstkie cztery + trojkaty i to samo.
Biore jeszce taki scenariusz ze to od szyb bylo i zanim je zmienilem pojechalem na wklenie przedniej i wtedy ja zle wkleili to wtedy ona szumiala razem z bocznymi . Pozniej pojechalem zmienic boczne na zwykle nie podwojne ale juz od przedniej szumialo.To tylko hipoteza bardzo malo prawdopodobna ale mozliwa,szum zawsze byl taki sam alkbo prawie przed i po wklejeniu czy zmianie szyb na podwojne.
OT. Mialem problemy ze wspomaganiem to zmienialem przekladnie z serwotronic z allegro i zalozylismy i nie bylo roznicy to na tej jezdzilem.Pozniej wyszlo ze to pompa wspomagania po zmianie wspomaganie chodzilo caly czas tak samo (przed tem jak sie zrobilo gwaltowny manewr to trzeba bylo dwoma rekoma) w miare dobrze ale ciezko.Jak sie okazalo przekladnie mialem dobra a zmienilem na lipna z allegro.Objawem bylo zle dzialajace wspomaganie tyle ze to byla wina pompy a poznie przekladni ktore nie slusznie zmienilem i musialem z powrotem ta samo.Z tym szumem moze byc podobnie chociaz malo prawdopodobne.Zobaczymy.Czekam na wasze sugestie jeszce.
Dzieki za odp i pozdrawiam
Mam nadzieje ze was z niczym nie zakrecilem