-
Każdy z nas zdaje sobie sprawę że wielu wkłada oszczędności w 7ery bez czego można by żyć i nie posiadać takiego auta dla osób postronnych to utopienie oszczędności w starym gracie co jeszcze dużo pali .. Niech piorun trzaśnie wszystkie te osoby które takie słowa kierują w strone E32!!!
Ale do rzeczy jeśli jesteś pasjonatem to mimo że 10 tyś to spore pieniądze nie będzie szkoda ci ich wsadzic w to auto za 10 tys zrobisz dużo ale w tym przypadku nadal zastanawiam się czy warto wsadzić je aurat w tą E32 naszczęscie są jeszcze ogólno dostępne i nie trzeba remontować jakiej kolwiek która wpadnie w ręce bo innej się nie kupi, poza sportami zresztą zniszczonymi ten samochód nie oferuje nic co by zachęcało np. mnie do remontu według mnie stan jest straszny i bądźmy realistami skoro naprawdę masz 10 tyś to czy nie lepiej było by kupić E32 np w longu np od kolegi marka z forum ceni ją 7500 być może do nego, z tej kwoty pozostało by ci 2500 i za swoje 730 nie obraź się ale może weźmiesz 2500 i wtedy byś miał dużo lepszą baze i 5 tyś na wkład wtedy z tamtej 735 byś zrobił błysk miał byś longa i fajne wypo. Twoja sprawa ale 10 tysi śmignie ci zaraz i mimo że blacha i lakier będą ładne i środek to wyposażenie będzie nadal biedne.
Zainteresuj się tą bryczką http://otomoto.pl/bmw-735-C27738761.html sądze że marek jako poważny forumowicz opisuje prawdę i nie ma bagna a dobry samochód.
-
Chciałem ja po prostu zrobić na błysk powoli etapami. Najpierw blacha porządnie bez pospiechu potem wnętrze. No i naprawa ewentualnych niedomagań które wyszły by w trakcie. Auto jest rzadko użytkowane i było kupione z myślą o remoncie i doprowadzeniu do stanu przynajmniej dobrego na początek. Widzę, że muszę to jeszcze przemyśleć kasę zbierałem już jakiś czas i nie chciałbym jej wydać na marne.
-
http://moto.allegro.pl/bmw-e32-735i-...051996512.html
Za 5ke masz auto nawet w tej samej wersji kolorystycznej wewnątrz i na zewnątrz, sprawiające wrażenie ogólnego ogranięcia.
Po kupnie tego, z drugą piątką w kieszeni jako zapas na wypadek większej awarii czegokolwiek, masz duuuuuże szanse na sukces i kilka lat spokoju.
I zanim włączą się komentarze - to 3.5 '90 nie jest "mega igłą" ale z pewnością będzie dużo lepsze niż coś co trzeba odtwarzać, po czym po 5 latach stania pod chmurką będzie wyglądać tak samo jak przed remontem.
Nie znam sprzedającego i nie jestem związany z ogłoszeniem, ale wolałbym 735 od kogoś kto remontuje XIX dwór w Sejnach i ma na podjeździe LR, niż od szczura z osiedla z budżetem na paczke fajek i kradzionym skuterkiem.
-
Powiem tak w ramach zastanowienia wyprowadziłem auto z garażu tak patrze na nie myślę i dochodzę do wniosku, że nie mam serca sprzedawać go czy rozbierać na części :Cry: Może jednak jeszcze coś z niego będzie :( filmik pokazujący całe auto.
http://www.youtube.com/watch?v=hjbYB...ature=youtu.be
-
Hehe widze że zapoczątkowałem nowy trend pt. Odwiedziny i przegląd, nie jest tak źle widze że na dobrą sprawe przednie drzwi tylko do wymiany, zderzak tylni do poprawy, i wstawienie dupki po rancie, na zdjęciach i po opisie wyglądało to fatalnie gorsze E32 widziałem. A dołki z dachu czy innych miejsc na szybko się wyciągnie bez inwazyjnie młotkiem bezwładnościowym podsufitka to pikuś sam mam do zrobienia tył wygląda okej, Jedyne co to raczej napewno przednie fotele będą się rożnić od tylnych ale mówi się trudno. To zmieniam zdanie jak podłogę masz ok to ja bym robił bo silnik też widze bez gazu wiec kolejny + na filmiku jest nieźle :) ale kolego,
Widzę że miałeś prawdopodobnie zmienianą chłodnice gdzie zamiast czujnika temperatury jest zaślepka ze śruby z brazu kup czujnik bo to bardzo ważny element kostka powinna ci gdzieś dyndać w pobliżu, No i zawory się tłuką sprawdź luz na krzywkach i luz łańcucha bo coś tu troche nie gra.
-
No zaraz mi lepiej ;)!! zaworki wiem ze tłuka byłem u jednego mechanika i ustawił na szczelinomierz nie za wiele pomogło. Teraz jestem umówiony z innym gościem i powiedział, że ustawi tak jak być powinno. Co do czujnika to nie wiedziałem na pewno kupie. Mam też ten przewód gumowy co idzie do chłodnicy bo poprzedni właściciel zrobił patent z kawałkiem stalowej rury jako trójnik.
-
a przewodu nie widziałem teraz brak czujnika w chlodnicy nie przeszkadza zbytnio bo to włącznik wiatraka przeciwko przegrzaniu ale w lato musisz to miec bo bywa ze w gorący dzień sie to załącza a jak włącznika nie będzie to ci sie będzie gotował silnik. Zawory ustaw między krzywką a wałkiem na luźne 0.2mm a żeby 0.3 już nie wchodziło. Ktoś tu pisał na forum żeby ustawić między krzywką a zaworem na 0.35 ale w moim przypadku na tym ustawieniu biło jak cholera Chociaż całość miałem regenerowaną więc nie ma tu możliwości o starciu czy nie spasowaniu.
Doman to teraz bierz sie za remont i będziesz śmigał że tylko głowa ci bedzie podskakiwać :P Po filmiku stwierdzam że jest dość zdrowo w porównaniu do niektórych e32 które widziałem ;)
-
Dzięki:D a więc powoli będę się wybierał do blacharza w miarę postępu prac postaram się jakieś foty wrzucać:eyebrows:
-
Koniecznie chętnie będę obserwował jak idą prace :)
-
Maniakdrifting ja wiem ze to kwestia gustu i nie chce tutaj wojny rozpetywac jak to na tym forum ktos po kims jezdzic.
Ale wg. mnie ten twoj podwojny wydech to pieniadze wyrzucone w bloto. Zobaczysz ze zrezygnujesz z tego.
Bez obrazy ale to 7er a nie e36. To tak jakby sobie neony pod podloge zalozyc.
pytanko do wlasciciela złotej: ona ma klimę? bo cos mi sie wydaje ze nie. wtedy czujnika w chlodnicy nie ma poniewaz wiatraka elektrycznego brak.
masz webasto?