http://moto.allegro.pl/land-rover-ra...990056039.html
Wersja do druku
W Range Roverze z lat 90 byl dostepny TDS
3 znajomych mi ludzi w tym jeden to moj kuzyn mial/ma z tym silnikiem problemy :) nie jestem kims kto sobie cos wymysla:) moze to sa problemy wynikajace ze zlego uzytkowania silnika - nie wiem :) w kazdym razie nie spotkalem nikogo kto by chwalil ten silnik tak jak ludzie chwala sobie 3.0 d:) ktory jest dobrym silnikiem:) przykro mi ale no na temad tdsa nie slyszalem ZADNYCH dobrych opini:) pozatym ze w e38 nie moze dawac rady:) skoro dla 90% ludzi na forum 2.8 albo 3.0 benzyny to muly nie majace racji bytu a tym samochodzie to skad takie dobre zdanie o najwiekszym mule dostepnymw tej budzie?
bo tds BYŁ dobrym silnikiem, teraz juz praktycznie wszystkie to padliny tak jak i tdci forda, sorry ale takie moje zdanie i doswiadczenie, przykladowo e39tds to auto nie do sprzedania, no chyba ze za 5 tys
2.5TDS to silnik steyra.
Freelander ma silnik montowany poprzecznie.
Większe które miały wzdłuznie montowany silnik miały dostępny 2.5dse(czyli tds)
Kolego 2korona na podstawie 2litrowego silnika bmw m20 powstał diesel m21 czyli 2,4 montowany w e30 i e34 i z ciekawostek przymierzany do e32:p
Ja znam ludzi ktorzy chwala sobie ten silnik! W rodzinie jest trzy bmw z 2,5 tds i wszystko jest ok. A jesli mozna to jakie problemy przyspaza ten silnik?
Konkretnie silnik a nie osprzet! Tak jak zostało wspomniane ze problemy z tymi silnikami wynikaja z zaniedban eksploatacyjnych a najbardziej dlatego ze montowano go do bmw. Przyzwyczajeni do osiagow i statusu marki uzytkownicy bmw siadali w samochod i gaz w podłoge,na zimnym,palenie gumy a ze tds mocny jak na tamte czasy to dawaj,przeciez to bmw,do tego zostało stworzone! A to tylko diesel.
Silnik 3,0d jest duzo lepszym silnikiem i nie stwarza wiekszych problemow pod warunkiem ze takze o niego dbamy! Ale jak zawsze jest ale-skrzynia GM
W x5 przed liftem był gm, po zf, w e38 podejrzewam ze podobnie. Niezmienia to faktu ze wiekszosc tych naprawde dobrych silnikow polacy eksploatuja w e46 i e39 a tam niestety siedzi GM!
Znowu pieprzysz trzy po trzy. Ile jeszcze będzie tematów w który będziesz pisał brednie ?????
Co to znaczy ktoś gdzieś ??
Jeśli masz wiarygodne/wartościowe wiadomości uzyskane tylko na własnym doświadczeniu to zrozumiem !!!!
Pisząc kolejny raz "BREDNIE ZASŁYSZANE" wprowadzasz ludzi w błąd i doprowadzasz do kolejnego bezsensownego pisania OT na 4 strony !!
Wykup proszę abonament na onecie. Tam można do woli pisać co sobie dusza zapragnie.
Kolejne brednie będą nagradzane lepiej jak w lotto !