-
A myślałeś o sportowych wałkach? to powinno przynieśc jakieś 30-40km+wydech+nowe mapy+ to by całkiem miło się odpychało ale 5k raczej braknie, chyba że sam będziesz wszystko robił na używanych częściach to jest to w miarę przyzwoitej kwocie, a taka ciekawostka to kiedyś znalazłem firmę która z m62tu kręci 430km a z s62b50 grubo ponad 500, wszystko oczywiście jest na kompresorze który to do słabszej wersji 3000...dolców a ten z emki to nawet już nie pamiętam, ale w każdym razie bardzo poważna ingerencja w silnik, układ wydechowy, dolotowy, wtryski, sterowniki itp. Kwoty są kosmiczne ale nie dla wszystkich
-
zainteresowało mnie przesoftowanie skrzyni i silnika na alpine...
jaki sprzęt do tego potrzebny? jest/są te sterowniki gdzieś na necie jako download?
i zainteresował mnie ten tryb sport skrzyni... ja mam automat, lecz nie mam przycisku (w e32 730iA v8 miałem takowy: śnieżka-neutral-sport) jak się przechodzi w tryb sport?
jakie były by koszta wgrania softu od alpiny w polsce? (może być w niemczech blisko erfurtu/Gothy/Suhl/Zella-Mehlis)
-
Jak przełączasz na sport "S"? -popatrz na galke zmiany biegów, potem na panel pod nim i wowczas dojdź do tego sam... :D
Softu nie wgrasz samemu. Pogadaj z www.klinika-bmw.pl to zorientuhesz się jakie koszta.
-
o 08:23 byłem w aucie żeby sprawdzić... nie mam żadnego pstryczka sprort ;(
edit:
znalazłem na necie :
http://images41.fotosik.pl/161/4aec7a0cf2ad1094med.jpg
coś takiego mam, PRND oraz ręczna zmiana tzn + i -
edit2#:
jakie masz obroty przy 80km/h bo widzę, że taki sam silnik mamy ;)?
-
Gdy przekladasz dźwignię w lewo masz automatycznie SPORT. Gdy ruszysz ją w górę lub w dół masz wówczas STEPTRONIC. Po zmianie sterownika/zmianie softu ASB po przelozeniu dźwigni w lewo nie ma już funkcji "S" (nie pojawia się S na zegarach) tylko automatycznie masz odrazu tylko STEPTRONIC (na zegarach 1, 2, 3...)
Ile mam obrotów, nie mam pojęcia bo nie będę nawet poruszał swoją 7er przez najbliższe dni.
-
myślę, że wprowadzanie skrzyni w ciągły tryb sport jest bezsens na codzień to tylko utrudni po mieście będzie szaprać bo większość badziewia przed nami z silnikami 1,0 zamula takżę dla mnie bezsens natomiast sterownik samego silnika czemu nie
wałki sobie daruj silnik straci dół i wszelka kulturę pracy a koszta wyjdą niesamowite jak znam życie zrób dobry dolot wylot i program jak masz zdrowy motor to z 320-330KM wyjdzie i starczy potem to rzeźba w gówienku
-
hmm... zabij, ale jak daję w lewo to odrazu mnie przerzuca na 1,2,3,4,5 w zależności od aktualnego przełożenia...i jak jadę np. 80km/h to daję w lewo, skrzynia jest na 4 więc daję do góry czyli na 5'tkę i cofam do D"...
czyżby już jest wgrany soft? ;D
-
w mojej e39 jest tak samo jak kolega wcześnie pisał. Czyli jak się daje dźwignię w lewo, to wrzuca tryb sport :) i potem ewentualny ruch w górę/w dół włącza steptorinic:)
-
kurczę, naprawdę, jutro z samej ciekawości odrzucę stertę gratów z przed garażu i się przejadę...
320-330KM? z samej mapy silnika i dolotów? coś mi tu nie teges...
-
Jak z D popchniesz wajchę w lewo to na zegarach zaświeci się literka S