sportowe katy mogły dać z 10-15KM nic ponadto kolego
Gratuluję bardzo zdrowej 760i bo to i tak jest mega wynik jak na silnik n/a bez remontu po kilkunastu latach
Wersja do druku
sportowe katy mogły dać z 10-15KM nic ponadto kolego
Gratuluję bardzo zdrowej 760i bo to i tak jest mega wynik jak na silnik n/a bez remontu po kilkunastu latach
Dziś moja e65 3.0d pojechała na chip.
Test 1. 210,8KM, 534,9Nm - fabrykę trzyma
FINAL 2. 260,1Km, 612,9Nm - całkiem fajnie wyszło zwłaszcza że to nie koniec. Musze sprawdzić wtryski bo jest słaba korekcja i soft poszedł nie najmocniejszy.
EFEKT: dynamika auta wzrosła znacząco.
Co do spalania: nie wiem bo autko dostało drugie życie i narazie się tym cieszę.
Polecam wszystkim wahajacym się!
Jak są słabe wtryski, to nie powinien być robiony żaden "soft". To jest właśnie tzw. profesjonalizm firm zajmujących się chiptuningiem. Byle wyrwać kasę. Udają tacy później, że posiedli nie wiadomo jaką wiedzę i rwą kasę nie bacząc na stan techniczny aut. Jest przykład takiej firmy, tóra rozsiadła się na forum bmw Polska i kupiła sobie moderatorów. Chiptuning takiego motoru jak M57N jest na tyle prosty, że każdy kto ma wiedzę odnośnie działania silników common rail oraz potrafi zdiagnozować auto wykona sobie chiptuning za koszt interfejsów z Chin i trochę nauki.
Daj spokoj chlopie jak chcesz kogoś obrażać to zapraszam!
Soft dostosowany do stanu auta. Uważam że efekt jest super!
Wczoraj sprawdziłem wtrysku na stole probierczy i tylko jeden ma większe odchylenia - poza tym lala!
Nie chipowalem wraku z przebiegiem 999999km
ale łysy106 sam napisałeś, że musisz sprawdzić wtryski.
Głupota, profesjonalny tuner najpierw sprawdził by czy silnik nie domaga a dopiero później zaczął by chiptuning. A tak jest to zrobione na odwal.
Czyli rozumię jak korekcja na wtryskiwaczy nie jest jak w fabryce to żadnego chipa??
A co wy nowe auta chipowaliscie.
Tak muszę sprawdzić wtryski bo są delikatne odchylenia i tyle!
No nic dziękuję za uwage
Dodam że skrzynia w twojej 3.0d ma max Nm 600. Takie dane podaję producent skrzyni. Powyżej może byc różnie.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
650Nm spokojnie zniesie. Byle nie za nisko.