Ale w ka¿dej wystêpuje...
Wersja do druku
U mnie nie ma, nie bylo, nawet nie ma jak wsadzic bo zbiornik jest podzielony na pol scianka, w pozostalych, ktore widzialem tez nie bylo. Nie kloce sie, ze w ogole nie ma, moze kontynentalne wersje:D
Kurde maæ denerwuje mnie to ju¿ ja la³em non stop p³yn u siebie co tydzieñ 0.5l , ciek³o mi z wê¿y miêdzy grodzi± a silnikiem naprawi³em to kupi³em korek jest ok ale jak odkrêce owy korek to wywala p³yn ale auto je¼dzi bez k³opotu i z moich obserwacji wynika ¿e tak poprostu w tych motorach jest.
Arturo dalej z tym p³ynem walczysz?
Wywalanie p³ynu to norma na gor±cym silniku, tu¿ po wy³±czeniu i przy normalnym odkrêcaniu.
Ja odkrêcam trochê i czekam a¿ ci¶nienie spadnie i dopiero odkrêcam dalej, ale czasem wywala mimo to.
Ale generalnie uwa¿am, ¿e miarodajne jest uzupe³nianie przy temperaturze p³ynu do 45*C.
Wtedy mogê uznaæ, ¿e silnik jest zimny, a na zbiorniczku jest "on cold". Dolewam do równego i zakrêcam. Czasem 0,5cm wiêcej siê naleje, ale to nie problem.
-------
A tak z ciekawo¶ci: jakie s± cechy sprawnego uk³adu ch³odzenia w M62TU?
btw: wymieni³em termostat grza³kowy na nówkê z ASO.
Chlodniczym p³ynem.
z tym p³ynem to jest tak jak pisze kolega "hatecraft", czyli tak ma byc. ja narazie czekam na waz z serwisu po kruciec mi przy nim pek³.