-
jak sciagniesz boczek bynajmniej tak jest w e39/53 to jest tam taka mata przyklejona do drzwi i jezeli ktos ja oderwal na dole(np chcąc wyciagnac szybe)i nie przykleil poprawnie,to podczas deszczu woda dostająca sie do srodka drzwi po szybie,plynie sobie po tej macie i wyplywa z pod boczka do auta
-
stawiam 90% że to nie ma nic do "znanego" problemu zamakania w E65. Wątek był wiele razy poruszany, trzeba poszukać.
-
A może problem jest w odprowadzeniu wody z szyber dachu o ile masz takowy,jeżeli jest to powinieneś mieć dwa odpływy trzeba to sprawdzić ,ja miałem tak w e53 z prawej strony rurka była załamana błąd montażowy ,po wyprostowaniu kanał został udrożniony i wszystko ok woda spływa jak należy.
-
Roobs: to daj jakas wskazowke. Nie chce mi sie bawic w zgadywajki, bo takowych mam dosc przy swoim samochodzie!
-
ja to zrobiłem w serwisie za 200 zł. Więc ci dokładnie nie opiszę, ktos to opisywał ale nie pamietam w którym wątku. Mokra gąbka to jeszcze nie najgorsze co może spotkać przy niedrożności odpływów. Ja miałem tak że wodę można było łopatką do śmieci zbierać.
-
No ja swojej tylnej wykladziny nie dalem rady sam wyjac, taka ciezka od wody byla. Jak przycisnalem gabke, to woda po lokciach ciekla.
Szyberdachu nie mam, a moze ktos podpowiedziec gdzie znajduja sie te odplywy z okolic nadkoli? Jak sie do nich zabrac? Pozdrawiam
-
Jeżeli tak jak pisałeś wlewałeś wodę do odpływów i wyciekała ci pod autem zostaw je w spokoju, uważam, że innych nie ma, po prostu w serwisie zabierają się do nich ściągając nadkola - tak sądzę. Osobiście stawiam na zatkaną rurkę odpływową skroplonej wody z układu klimy.
-
Tez tak mi sie wydaje, bo nawet jak by z tych okolic to wyciekalo. Autostalo w naprawde silnym deszczu przez dwa dni i nic w srodku nie bylo wida. Jak sprawdzic ten przewod? Wlac w niego poprostu wode?
-
Wlać można o ile masz dojście ,dowiesz się którędy spływa i jak szybko no i po zlokalizowaniu końcówki rurki wprowadź miękki drut z zagiętą końcówka bez ostrych krawędzi i próbuj ją udrożnić .
-
Najlepiej będzie udrożnić rurki klimy od spodu auta, znajdują po obu stronach miski skrzyni, łatwo je znajdziesz korzystając z ostatnich zdjęć w tym temacie:
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=460986
pozdr