Ja zapobiegawczo zamówiłem dzisiaj nowy korek w ASO tutaj...jutro jadę go odebrać...234 Korony(około 135 zł)...nie tak źle.Pozdrawiam.
Wersja do druku
Ja zapobiegawczo zamówiłem dzisiaj nowy korek w ASO tutaj...jutro jadę go odebrać...234 Korony(około 135 zł)...nie tak źle.Pozdrawiam.
Ja jutro też zakupie tak z samej ciekawości a nóż pomrze.
Korek bardzo latwo zobaczyc czy dziala . Po lekkiej trasie jak silnik popracuje w normalnej temp . Zgasic silnik i z otwarta maska posluchac korka . Normalnie bedzie slychac lekkie syczenie .
w Holandii około 12 euro w aso... potwierdzam jak stygnie słychać jak zasysa :D
To ja chce korek z Holandii;)!! no to problem uważam za rozwiązany bo u mnie po całej nocy jeszcze jest niewielkie ciśnienie.
A jeszcze jedna rzecz co mnie zastanawia zalewamy płyn do stanu czyli pływak na zimnym pod korek w momencie gdy auto się nagrzeje wywala u was płyn, bo u mnie tak.
ukruszony kruciec
http://img651.imageshack.us/img651/6408/wwwkx.jpg
Uploaded with ImageShack.us
moze i ja sie podepne bo u mnie tez ciagle wyskakuje komunikat o wodzie ale zadnych plam niemam pod autem co ciekawe i tez jak na cieplym chce odkrecic korek to wode wybija...hmmm i do tego jak zaczelo sie tak dziac auta zaczelo dupowato chodzic na niskich obrotach skacza autem szarpie na niskich obrotach jak sie rozpedzi jest ok ale musze wode co dwa dni dolewac gdzie ta woda ucieka???
O ile mi wiadomo to po zalaniu płynu do stanu bez zakręcania korka i nagrzaniu auta płyn nie powinien się wydostawać ze zbiorniczka może się mylę ale mam t4 i tam on może sobie pracować non stop na jałowym bez korka i nic się nie dzieje.
Kolego halunnn ja bym na twoim miejscu wykręcił świeczki i zobaczył jak wyglądają może płyn się dostaje nie zawsze przy takiej usterce musi go wywalać może go spalać na razie na tyle mało że z tyłu nic nie widać, coś takiego w audi 100 przerabiałem początkowo jak mówisz potem zalało cały gar płynem po same jaja auta już nie odpaliłem (szklanka wody w cylindrze)
co masz na mysli sprawdzic siece?? bo jezeli chodzi o stan to wymienialem 2 miesiace temu...a dzisiaj jeszcze patrzylem na to odpowietrzanie i gdy odkrece ten zaworek od odpowietrzania leci sam plyn zero powietrza wiec chyba dobrze odpowietrzony ale....z tylu pod wydechami bylo sporo wody...to mnie zaciekawilo???
Woda z tyłu zawsze będzie tym bardziej teraz różnica temperatur.
Wykręć świeczki i zobacz może jakaś będzie inaczej wyglądać powinna być jaśniejsza lecz tego tobie nie życze , a z tyłu węże masz suche u mnie sączy się lecz nic nie kapie na ziemie paruje sobie na obudowie skrzyni jak jest motor gorący.