Ja to bym ogólnie pod żadnym pozorem tego nie zgłaszał, bo jak przyjedzie policja to nie będą pytać kto przebił numery, tylko odrazu zabiorą auto na parking i zapewne nie zobaczysz juz ani auta, ani pieniędzy a i inne problemy moga z tego wyniknąc
Wersja do druku
Dzięki Maniac, poprosiłem osobę która mi teraz go naprawia aby sprawdził VIN pod maską na komputerach i poproszę by sprawdził podszybie.
Sprawdzic można jeszcze chyba VIN na wyświetlaczu deski rozdzielczej jak wykona sie test zegarów...o ile pamiętam ja tak sprawdzałem przy kupnie swojej 740iL...co prawda zegary a przynajmniej tę kość pamięci za licznikami można przełożyć jednak nie wszyscy to robią.
Dlatego napisałem że nie trzeba zgłaszać ale w razie co wspomnieć można, bo 740 pewnie kupił niedawno i sprawa powinna byc swieza. Ale wiadomo? przemalowac mozna fotele zmienic tez a roletki mogly sie zepsuc albo ktos je bardzo chcial odkupic samochod ma 20 lat wiec zmienic sie moglo wiele co dziwic nie powinno :P
ładne cudeńka Ci tu powychodziły powodzenia w ogarnianiu oby sie wszystko szczęsliwie zakończyło
Wkońcu lachssilber zostanie a 740 bedzie na sell ;d
Tak więc:
Dowiedziałem się że wszędzie mam VIN zgodny z tym co mam w dowodzie i karcie pojazdu ( auto u mechanika jest 40km ode mnie), oraz jest oryginalna nalepka koloru: metallic azure. Ponoć to BMW ma jakąś ciekawą historię o której wspominał handlarzowi ostatni właściciel, który dał go w komis za Jeepa. Co to za historia i czy to prawda to nie wiem, ale zabawię się w detektywa. Można na forum wklejać imiona i nazwiska ludzi? Może znalibyście kogoś z trzech właścicieli z karty pojazdu.
Aha czyli pewnie masz tak, w bmw można było zmieniać konfigurację wyposażenia po roku 2 czy 3 latach. Możliwe że malowanie i zmiana koloru odbyło się już w serwisie bmw.
Te zmiany nie są już chyba wprowadzane w Vinie bazowym ale wiem że więcej możesz dowiedzieć się w salonie bmw właśnie na temat histori serwisowej czy też zmian. Jak byś miał książke to też powinno być to w niej uwzględnione.
Co za bzdury,jakoś w to nie wierze.
No oczywiście,że zgodny z papierami...tylko nie z karoserią...
To natomiast zgodnie z karoserią ale niezgodnie z VIN jak i równiez z papierami...
A to już napewno...
http://img22.imageshack.us/img22/3222/61150290.jpg
Uploaded with ImageShack.us
X 1000 000