Nie wygląda to rewelacyjnie, ale ma swoje plusy ( w słoneczne dni ). W 7er owszem roletki, a do 5er nie chce mi się inwestować bo i tak mam zamiar zmienić na E38.
Wersja do druku
A ja proponuje zerwać foilię z wszystkich szyb bo z samymi tylnymi ciemnymi kojarzy mi się z autem margaryniarzy z lat 90tych...u mnie w E32 szyby sa przyciemnione wszystkie...oprócz czołowej oczywiście...tak już kupiłem i było to przyciemniane w Niemczech...z tą tylko róznicą,że przednie są ciut jaśniejsze...nigdy nie miałem z tego powodu problemów na przeglądzie ani gdy zatrzymała mnie policja...szczerze mówiąc podwójne szyby mają fajny odcień,taki trochę lustrzany tak,że szczerze mówiąc nie zależy mi na tej folii i powiedzialem sobie,że gdy tylko pojawi sie z tym jakiś problem to zerwę je wszystkie...fakt,że folia na szybach w mojej 740iL nie jest bardzo ciemna,może dlatego nigdy nie mialem problemów...a wygląda to tak...dodam tylko,że komentarze na temat źle dobranego koloru na drzwiach juz były,tak już kupiłem http://img7.imageshack.us/img7/4453/abcd0174.jpg
Uploaded with ImageShack.us http://img69.imageshack.us/img69/9908/abcd0176.jpg
Uploaded with ImageShack.us
No i wszystko jasne i oczywiste, zgadzam sie i po prostu usune folie, po problemie ;)
Dziekuje i pozdrawiam :)
usun ze wszystkich szyb, tak jak ktos wczesniej wspominal sam tyl wyglada strasznie buraczano. a na tyl zafunduj sobie roletki - kosztowna dosc sprawa, ale dzialanie i wyglad 100 przebije te przyciemniane szyby.
Roletki juz w niej sa, takze polowa sukcesu :)
podmieniać szyby na czas przeglądu????....... no tego jeszcze nie słyszałem....
Wtedy diagnosta powinen odmowić podbicia przeglądu, w samochód ma być sprawny - tzn maja być sprawne wszystkie seryjne układy.
Miło będzie z jego strony jeśli odmówi przed pobraniem opłaty za przegląd. Może też dokonać całego przeglądu auta, skasować należną kwotę i poinformować kierowcę o znalezionej usterce w samochodzie (niedziałające sterowanie szybami) która nie pozwala na "podbicie przeglądu" czyli stwierdzenie, że samochód jest sprawny i nadaje się do eksploatacji na drogach publicznych.
Pozdrawiam
Koko
Zrywaj folię, zakładaj podwójne szyby i będzie gitara ;)
Miałem ciemne szyby w mojej poprzedniej e36 328i i powiem szczerze, że przez 2 lata ani razu policja się do tego nie przyczepią a zatrzymywali mnie z 3-4 razy..z uwagi na to , że przegląd wypadał mi w czerwcu zawsze podjeżdżałem z szybami opuszczonymi na dół i ani razu się diagności nie przyczepili;p
teraz zauważyłem..sory za odkop;p