Widze że bemka orientujesz się w temacie TDSa właśnie to mnie ciekawi jak z tą pompą bo już w ten silnik włożyłem za dużo a nadal nie chodzi nie chwaliłęm się tym samochodem bo takim E39 nie ma sie co chwalić.
Ale właśnie wydaje mi się że mechaniczna pompa mogła by mi ten problem rozwiązać. Ale tak patrząc na tą bmke. po 1 kiepskie wypo po 2. irracjonalny silnik po 3 nie dość że silnik irracjonalny to nie wiadomo czy dobrze mu wyszło wstawienie pompy mechanicznej ( teoretycznie dobrze zriobione naprawiło by ten silnik) czy też ta operacja stworzyła z niego jeszcze większego strupa i ulepa.
Jak ktoś coś wie na temat konwersji TDS do pompy mechanicznej i czy to dobrze działa niech da znać na pw od czego wziąć odpowiednią wtryskówkę z resztą poradzę sobie sam.
Niektórzy mówią że ten motor jest dobry ale coś mi się wydaje że mało albo wcale nie mieli z nim doczynienia bo bardzo się mylą. Zresztą wystarczy zobaczyć o ile tańsze są Bmki z tym motorem to o nim też dobrze nie świadczy tak samo.
Jeśli gość będzie twierdził że to 90r to nie dość cena kosmiczna to pachnie mi mocno szczepem bo napewno było to M60 dodatkowo wiem że B30 Bo biedne Wypo.
Fakty potwierdzające M60 oraz rocznik wyższy niż 90:
Charakterystyczny "wystrój pod maską" , Nerka-maska, 2 poduchy, konsola z drewnem klamki chrom. Wątpie że dokładane celowo i tak przypadkowo. A to standard dla M60tek.