Bartek juz niedługo ,ale to nie bajer ,to standard :)
Wersja do druku
Bartek juz niedługo ,ale to nie bajer ,to standard :)
Szyba zamówiona,pasek na dole jest.Także wziąłem podgrzewana.
U mnie w e36 i e38 lusterka są grzane chyba cały czas.
Po myciu auta woda schodzi bez wlaczania zadnego przycisku.
e38 lusterka podgrzewają się automatycznie jak temp. spadnie poniżej 8 c.
Podgrzewanie lusterek jest standardem w e38.I wł.po przekręceniu zapłonu wraz tzw.podgrz.przedniej szyby czyli te paski na dole szyby gdy temp. spadnie poniżej 5 c.
Nie wiem dokładnie jak jest w E38, ale w E32 lusterka grzeją się nawet teraz, czyli przy 13-14st. Bardzo ładnie widać to rano kiedy na lustrach jest rosa.
Witam. Chciałem odnowić trochę temat. Jako że zrobiło sie zimno zauważyłem że moje lusterka w ogóle nie grzeją razem z przednią szybą. Tylko tylnia
szybka się zagrzewa od razu, to widać. Bezpieczniki ok, lusterka są podłączone do kabelków. Sprawdzałem również próbówka i na kabelkach nie ma prądu nawet przy temp. ujemnej. Czy może ktoś wie w czym tkwi problem? Jest to uciążliwe jak rano lusterka w szronie:D
u mnie też coś zwalone z tymi lusterkami jest
Lusterka w E38 grzeją cały czas, nawet latem jak jest +30 st (jestem tego pewien na 129%). Taką sama funkcje mam w E34 i grzeją latem. Dodatkowo zauważyłem, że stare grzały dużo gorzej, a po wymianie wkładów, jak są mokre szybko wysychają (w ciepłe dni można to zaobserwować w trakcie deszczu w chłodniejsze wystarczy dotknąć ręką i wyraźnie czuć, że robią się ciepłe). Jeżeli lustra nie grzeją, to najprościej jest zobaczyć czy w ogóle wkłady są wyposażone w grzałki. Jeżeli tak to trzeba szukać przyczyny w bezpiecznikach lub co gorsze w instalacji. Najlepiej wyciągnąć wkłady i podłączyć pod prąd (ale chyba nie pod 12V, z tego co się orientuję), obejrzeć kabelki i połączenie z wkładem. Może przetarły się kable w zgięci na drzwiach. Pzdr.:D
Chłopaki a jak mam przednia bez podgrzewania to przy wymianie na podgrzewana nie bedzie problemu??
Jest jakas ori instalacja do tego??
"każda e38 ma podgrzewaną szybę , szyba ma "przewód" z wtyczką a gniazdo znajduje się tuż pod prawym słupkiem "A" , szyba grzeje na wysokości leżących wycieraczek - pas grzania około 12 cm wysokości na całej szerokości szyby .Grzeje cały rok tak jak i lusterka boczne funkcja załaczana po przekręceniu stacyjki .