Akumulatorek paluszkowy ma odpowiednie napięcie do sprawdzenia działania fotochromu. Polaryzacja dowolna.
Wersja do druku
Akumulatorek paluszkowy ma odpowiednie napięcie do sprawdzenia działania fotochromu. Polaryzacja dowolna.
akumulatorek AA czy AAA
Zupełnie bez znaczenia. chodzi o napięcie robocze.
Jeszcze jedna rzecz, czy lusterka (całe) z modelu poliftowego wejdą do przedliftowego czy wymagać to będzie przeróbek?
Lift nie zmienił lusterek, pasują bez problemu.
O ile nie są z anglika ;)
Wkłady lusterek od anglika nie różnią się od wersji zwykłej. Jedynie różnią się lusterka, które są mniej lub więcej wysunięte. Wkłady fotochromowe można tylko sprawdzać bateryjką, gdyż występuje tam niskie napięcie. Wkłady fotochromatyczne działają w zakresie 0,1-0,5 V.
Więc trzeba uważać na napięcie !!!
Pozdrawiam
Sprawdzałem przynajmniej w trzech samochodach i napięcie podawane przez lusterko wewnętrzne wynosiło 1,2V przy maksymalnym ściemnieniu.Cytat:
Zamieszczone przez Marcin_BMW
OK. Ale dolna granica zaczyna się poniżej 1V, a to bardzo mało w stosunku do 12V :)
Z nabytą tu wiedzą przyjżałem się mojej 7-ce i chyba mam fotochromy zewnętrzne, tzn są takie żółtawe, może trochę złote no i wkłady maja dość grubą ramkę. Wewnętrzne nnie bardzo mi się ściemnia, musiałem używać roletki :-)
Czy jest do tego osobny bezpiecznik albo jakiś wyłącznik, programowy np czy mam to poprostu zwalone?
Jeśli nie działa lusterko wewnętrzne, to tym bardziej nie będą działać zewnętrzne (wewnętrzne lusterko steruje zewnętrznymi). Bezpiecznik lusterka fotochromowego jest w bagażniku.