czujnik położenia wałka wymieniłem na nowy, problem jest ten sam, po nagrzaniu nie odpala ;/;/;/
Wersja do druku
czujnik położenia wałka wymieniłem na nowy, problem jest ten sam, po nagrzaniu nie odpala ;/;/;/
No to problem jest większy niż się wydawało.
Proponuję wożenie ze sobą komputera, podpinanie za każdym razem i analizowanie odczytów.
Trzeba by ustalić co konkretnie się dzieje w czasie takiego odpalania.
- jaką dawkę komputer chce podać na wtryski
- jakie ciśnienie pokazuje czujnik ciśnienia paliwa
- jakie obroty pokazuje czujnik położenia wału
- jaką pozycję pokazuje czujnik położenia wałka
PROBLEM nadal jest, żadnych błędów niema. Wtryski po regeneracji, pompa po regeneracji, pompa w baku nowa,czujnik poł. walka nowy - auto ciepłe nie odpala... juz nie mam siły do tego auta;/;/;/;/
Sprawdź zawór upustowy na listwie. Może się zacina.
U mnie też sprawdzony czujnik i nadal nie pali... z tego co powiedział mi mój nowy mechanik tylko od BMW powody są 2..
- na kompie wyszlo ze 3 wtryki przelewaja (5pkt odchył od normy ) i nie ma odpowiednieniego cisnienia przy starcie na goracym
lub tez 2 powod
- brak cisnienia na garach przy goracym
wszytsko inne juz wymienilem i sprawdzilem , pozostalo tylko to
bede wiedzial w przyszlym tygodniu jak mi pomierzy cisnienie na garach
Zrób normalny test przelewowy wtrysków, np mi na kompie nie pokazywało dokładnie a przy teście wyszło.
ja sie na tym nie znam... moze to faktycznie korekcja.. za duzo informacji dostalem... od dawna czy nie , jeszcze we wrzesniu w zeszlym roku mialem robione 3 pozostale i te 3 co teraz sa zepsute byly ok..przez caly czas jezdze na niemieckim paliwie wiec mnie to dziwi ze przez kilka miesiecy 3 pozostale tak dostaly po dupie ze maja 5 pkt a we wrzesniu byly ok...
dla zainteresowaych , u mnie wymiana 3 wtryskow na praktycznie prawie nowe i po sprawie, pali na cyk na goracym