JointoVicz, Krzywy pisał o włożeniu SAMYCH lamp poliftowych do E38 przed liftem i udawaniem, że ma się auto poliftowe, a nie o kompletnej przeróbce auta na polift. Czytaj ze zrozumieniem ;)
Wersja do druku
JointoVicz, Krzywy pisał o włożeniu SAMYCH lamp poliftowych do E38 przed liftem i udawaniem, że ma się auto poliftowe, a nie o kompletnej przeróbce auta na polift. Czytaj ze zrozumieniem ;)
A kto pisał o "udawaniu" ze ma się poliftowe auto? :p
to po kiego chcesz wkladac lampy poliftowe do przedlifta? i o ile dobrze przeczytalem to na poczatku postu jest dyskusja o spawaniu blotnikow i wkladaniu samych lamp poliftowych do przedlifta, ja uwazam ze to druciarstwo, wszystkie przerobki wykonane niezgodnie "technologicznie" z fabryką to jest drut, co innego przekrecenie anteny a co innego przerobki blacharskie, pozniej korozja, zle kolory i problemy ze sprzedazą. Wojtku dziekuje ze sie wstawiles ale widac ze nasza kultura i tematyka postow ostatnio na forum jest bardzo niska. Ja wiem ze kazdy dba i kocha swoje BMW, tak jak ja i staram sie aby wygladalo bardziej atrakcyjnie od innych, ale skoro juz sie pyta i otrzymuje przyznam "ostrą" odpowiedz to niema co sie unosic i pyskowac. Ostatnio bardzo lubie porownania, wiec tak, chcesz auto przerobic wizualnie na ALPINA OK, dobry pomysl, a ty zmieniasz tylko znaczki, jak to wyglada? juz rozumiesz....
Czytam i czytam i sie smieje. Pieprzycie za przeproszeniem i posty nabijacie . Widzialem przerobione e38 na polift i druciarstwa tam nie bylo . Wrecz przeciwnie wspawanie 2 kawalkow blachy wydaje mi sie rozsadne . Pozatym jesli jest to zrobione profesjonalnie jest to lepsze rozwiazanie niz wlkadanie 2 blotnikow. Pozatym taka przerubke ma kolega greg z naszego forum i nie mysle ze zdecydowal by sie takie cos zrobic jesli bylo by to druciarstwo .
greg zmienil tylko lampy? a czy wspawywanie rur do tumikow i przerobka na glosniejsze to drut czy nie?
moim zdaniem trzeba sobie odpowiedzieć w jakim kierunku chce się iść. Albo kupujemy auto które jest w 100 % oryginalne ma oryginalny lakier zero przygód zero ingerencji poprzednich użytkowników. Wtedy osobiście nigdy bym czegoś takiego nie robił jak zmiana lamp nawet tylnych na polift, ba nie zmienił bym nawet felg na inne niż występowały w tym roczniku. Druga opcja kupujemy auto które miało wcześniej malowane albo wymieniane pewne elementy wtedy taka modyfikacja jak zmiana lamp przednich na poliftowe oczywiście wraz z modyfikacją błotników lub ich wymianą nie jest moim zdaniem niczym złym, pod warunkiem że zostanie to wykonane zgodnie ze sztuką blacharsko-lakiernicza oraz elektryczną.
Nie pomyslales ze lampy to poczatek ? Moze kolega chce pozniej zrobic caly lift ? Ja mysle ze najlepsze bmw e38 to buda po lifcie z silnikiem m62 bez vanosa . Dla mnie to kwintesencja e38. Szkoda ze takich nie ma na rynku . Dlatego przerubka na lift to bardzo udany pomysl . Sam mam to w planie , jesli pozostane przy e38 . Nigdy nawet nie pomyslalem ze to druciarstwo . Co do wspawania rur jesli jest to wykonane profesjonalnie z obliczeniami i zgodnie z przepisami . To dlaczego nie ludzie modyfikuja auta od poczatku histori motoryzacji .
niewiedzialem ze są jakies konkretne konfiguracje kwintesencją bmw, to tak jak VW B5 w tdi i w kombi to kwintesencja passata :-)