A działa Ci płynnie regulacja po całym zakresie obrotów? Może moduł do wymiany, ten za mieczem?
Pozdrawiam,
Marcin
Wersja do druku
A działa Ci płynnie regulacja po całym zakresie obrotów? Może moduł do wymiany, ten za mieczem?
Pozdrawiam,
Marcin
Jeśli już działa to płynnie a zdarza się też tak że tylko chodzi na maksymalnym nadmuchu a jak zmniejszam to coś tam tylko bzyczy...
przed chwilą jechałem z pracy do domu jakie 10 km to do połowy nie działało wogóle a od połowy drogi działało wszystko elegancko
Trochę śmierdzi to mimo wszystko mieczem... Wlutowałeś nowe MOSFETy czy tylko przelutowałeś stare graty?
Pozdrawiam,
Marcin
tylko przelutowałem aż tak sie niestety nie znam na elektronice samochodowej
bym musiał komś podżucić może żeby mi wlutował te mosfety....
Poszukaj na forum podobnego tematu. Wrzucałem linka do dokładnej fotorelacji z zabiegu przelutowania miecza. Były podane dokładne parametry potrzebnych części do podmiany. Kupiłem w elektronicznym za jakieś śmieszne pieniądze, coś koło 10PLN za komplet. Miecz żyje do tej pory.
Pozdrawiam,
Marcin
kolego Marcin e32 a u ciebie faktycznie była winna tylko ta kostka od miecza?
Ja z tym ogrzewaniem walczę praktycznie cały czas. Wymieniałem już kiedyś miecz, który znowu się skończył. Później postanowiłem przelutować i działał pięknie. W tej chwili czekam na paczkę i będę lutował na nowo. Jestem w 100% przekonany że tam jest problem bo wystarczyło, że ruszyłem delikatnie kablami przy wtyczce i dmuchawa ruszyła. Ponadto kable sa strasznie twarde w okolicy kostki, co dodatkowo świadczy o tym, że się trochę nadtopiły. Wymienię w tym tygodniu i powinno być wszystko ok.
Teraz mi się jeszcze przypomniało, że miałem też problem na wtyczce wiązka - panel sterowania, poprawiłem luty na niebieskiej wtyczce i śmiga do tej pory. Wtedy też myślałem, że to miecz, a przy dociskaniu panelu sterowania palcem (dość mocno do konsoli, tak jakbym chciał wepchnąć dalej, załączała się dmuchawa i zaświecały się kontrolki na panelu.)
Czy u Ciebie gdy nie dmucha świecą się kontrolki na panelu? bo jeśli winny jest miecz, to kontrolki i tak powinny się świecić, podobnie sterowanie klapy powinno działać poprawnie.
Pozdrawiam,
Marcin
Znalazłem ten swój post, w którym pisałem czego potrzebujesz do poprawnego przelutowania miecza. Od razu fotostory. Co prawda tutaj piszą o E34, ale historia w E32 jest identyczna, u mnie miecz lata hmm... rok na luzie.
http://www.bmwe34.net/E34main/Mainte...ical/Sword.htm
Potrzebujesz: (4) BUZ71A MOSFETS, type TO-220 mouser# 511-STP16NF06 (60v 16A N channel).(old part#: 511-BUZ71A)
Pozdrawiam,
Marcin
tak jak piszesz gdy nie dmucha to świecą się kontrolki dzieki bardzo za tego linka zaraz siadam i biore sie do roboty. jak to zrobie to jutro postaram sie napisać czy wszystko wróciło do normy