Pompa na pewno nie działa przy kręceniu silnikiem a był podłączony do kompa i okazało się ze komputer
w aucie nie dostaje prądu potrzebuje schemat instalacji elektrycznej
Wersja do druku
Pompa na pewno nie działa przy kręceniu silnikiem a był podłączony do kompa i okazało się ze komputer
w aucie nie dostaje prądu potrzebuje schemat instalacji elektrycznej
Miałem podobnie. Zgasiłem auto wieczorem i rano nie mogłem zapalić (kręcił, iskra była, ale jakby nie dostawał paliwa). Powodem było zwarcie w pilocie kluczyka, który po przyjeździe zacząłem czyścić.
Z tematem odpalania walczyłem dość długo ...szkoda gadać ,a więc do rzeczy. Jeżeli walnął czujnik położenia wału bądź biały przekaźnik (znajduje się w skrzynce bezpieczników,odwrócony nogami do góry) nic nie pomoże sprawdzanie czy pompa chodzi nnie chodzi ,bo i tak nie poda tam prądu ;)
1. Podmień biały przekaźnik -pasuje w sumie od każdej BMW ja miałem z poprzedniej e36;)
2.Jeżeli punkt pierwszy zawiedzie ,podmień czujnik poł. wału -odpinanie go w zasadzie u mnie nie pomogło -dopiero po wymianie zabanglała ;)
Problem z odpaleniem miałem dwa razy -pierwszy problem to czujnik drugi to przekaźnik;)
Spróbuj jeszcze przekręcić kluczyk na kontrolki i odczekaj jakiś czas -zwróć uwagę czy po przekręceniu kluczyka przepustnica się otwiera -czy linka ją pociąga ;)
Pozdro :)
aha czyli to ze działał jak go sprawdzałem to nic nie znaczy możne być walnięty a ten czujnik to sprawdzę
a linka działa po przekręceniu kluczyka bo sprawdzałem
dzięki kolego martin81
naprawiłem i faktycznie był to czujnik położenia wału korbowego i z góry dzięki pozdrawiam