kolego zależy do czego chcesz używać auto, zwróć uwage na to że iveco ma o wiele mocniejsze podwozie niż sprinter czy LT dlatego żadko na lt czy sprintera zakłada sie wywrot
Wersja do druku
kolego zależy do czego chcesz używać auto, zwróć uwage na to że iveco ma o wiele mocniejsze podwozie niż sprinter czy LT dlatego żadko na lt czy sprintera zakłada sie wywrot
jak mały bus to niezawodny vw t4 lub t5 ale jak duży to Iveco wydaje mi się najlepsze
Mam porównanie bo kolega ma Iveco a ja Mastera. Master jest mocniejszy, po za tym ma naped na przód, przydatne jak nie wozisz ciężkich rzeczy. Próg załadunkowy w masterze jest mniejszy a paka prawie tak samo szeroka na dole i na gorze, w iveco próg wysoko i paka schodzi się do środka przy dachu. Mowa o rocznikach 2000-2001.
Witka ,Renault Master 2.8Dti to maszyna do pracy,niema problemów jak tył napęd że wszystko dzwoni z tyłu.Ja mam zrobione Dti 340tys i jest rakieta nic nie było robione, a mastera 2.5dci 120 też polecam trochę więcej wrażliwy ale 1000000km ma tez zrobione :)Mastery to dobre auta na zarobek:)A moje Mastery maja zabudowe durissoti ładowane są po ok 4tony i nic sie nie robi z ramą a ona jest seryjna tylko przedłużona!
No już nie przesadzajcie że w aucie tego typu przedni napęd jest lepszy
Pewnie, że jest lepszy przy nie ciężkich ładunkach.
ciekawe pod jakim wżględem :smile:,może troszke lepsza trakcja w zimie i tyle
No to ciekawe jakie zalety ma tylny napęd w busie.
no daj spokój widziałeś kiedyś większą ciężarówke aby miała tylko przedni napęd:smile: tylko tylny lub tył i przód,
Każde jedno Iveco,sprinter czy lt słychać z 500metrów że jedzie wszystko z tyłu wali.Master 2.8dti jest ciężki przodem co w połączeniu z dobrymi oponami nie stanowi problemu z wyjechaniem z zaspy np;a tył napęd stoi bez łańcuchów:)Tak jak pisałem pracuje na dti a tata na dci i warto zainteresowac sie kupnem Reno Masterem.Naprawy zawieszenia z jeden przegub na rok ,sworznie normalne że 60-70tys,półos była wymieniana tylko w dci ale przy przebiegu 820tys.km:).Auta mają ładowane gróbo ponad norme !