a potem sie wszyscy dziwicie ze polowa allegro to trupy za dziesiec tysi
Wersja do druku
a potem sie wszyscy dziwicie ze polowa allegro to trupy za dziesiec tysi
co to kogo obchodzi jaki zakłada nowy czy uzywany jak był sprzedany jako sprawny to ma działać, może napluć w twarz temu co sprzedaje guwno a nie temu co kupił, nie wszystkich stać na 300zł w tym momecie , co za ludzie!! ja kupywałem 3 szt elektrozaworów i dopiero 4 sztuka była dobra a wszystkie niby sprawne i testowane miały być, sami oszuści, żeby stówkę przytulić i to wszystko
a wracając do tematu to szybkowar to dobry pomysł, (a kuchenka czy gazowa czy elektryczna to nie wazne i tak powyżej 100 nie osiągniecie) chyba ze szczelnie zamkniecie -szybkowar.
możę zamontuj go na ryzyko a wodę złap do miski nie będzie kosztów
a ten ze zdjęcia co dałeś linka to termostat po wrześniu 98roku wcześniej to były takie do 98-09
http://images10.fotosik.pl/190/a86e2918a7eb2498gen.jpg
wymieniałem 2 tygodnie temu tez kupiłem nowy
A on nawet przy 90 nie powinien się chodź trochę otworzyć? Spróbuję jutro z szybkowarem - zalać go wodą czy płynem chłodniczym? W ostateczności zamontuje w aucie, zaleje płynem i będę obserwował czy puszcza na węże.
Do mojego jest termostat który musi być po wrześniu 98 i kosztuje 350. W związku z tym, że jestem druciarzem, myślałem czy nie kupić termostatu od e65 wahlera, który jest taki sam, ma taką sama temp. otwarcia ale kosztuje 160 i ma inny korpus zewnętrzny i mocowanie na 3 śruby. Wydaje mi się, że ktoś tu próbuje dobrze zarobić na termostatach do e38 4.4 które w niczym nie są wyjątkowe, poza odrobiną aluminiowego korpusu, blaszki i sprężyny.
A to dlaczego na kuchence ni osiągnie więcej jak 100stopni
Panowie rece opadaja... wiedze ze wielu przydalaby sie powtorka fizyki z podstawowki...
...wode w piekarniku na 300^C... :suicide:
...gotuj nad morzem albo w gorach :suicide:
...baniak z ropa na gazie :suicide:
MASAKRA
Wracajac do tematu- najszbciej sprawdzisz termo jak go zamontujesz w aucie (taka podpowiedz juz padla) nie wymaga to przeciez zadnych wiekszych ingerencji w silnik
a jesli koniecznie chcesz go sprawdzic w domu to gotuj albo w plynie chlodniczym o podwyzszonej temp wrzenia, albo w oleju jadalnym (przynajmniej wtedy zona Ci nie eksploduje :D )
Termo do M62 jest niestety drozsze poniewaz ma tam wbudowana koncowke mocy dzieki ktorej w razie potrzeby elektronika silnika reguluje-obniza temp silnika do 88 stopni
Boss a po zamontowaniu w samochodzie zalać układ do sprawdzenia wodą czy już płynem?
boss
normalka ze w górach jest inne ciśnienie i woda bedzie miała inną temperaturę wrzenia o kilka stopni . 100 stopni bedzie przy 1014hPa(cisznienie równe). Jeżeli ciśnienie jest mniejsze od ciśnienia normalnego, woda wrze w niższej temperaturze. Natomiast im wyższe ciśnienie, tym, wyższa temperatura wrzeniai i to ty chyba masz problem z fizyką