-
Na początek to określ jakie masz lampy.
Z opisu wynikałoby, że nie posiadasz ksenonu, a więc na 99% nie masz czujników na wahaczach, tylko masz regulację w kabinie.
Powodów braku poziomowania może być cała masa. Począwszy od niewłaściwego modułu świateł jeśli już ktoś grzebał w aucie, po nie podłączone wtyczki z silniczków a lampach(małe 4-ro pinowe wtyczki).
Najlepiej byłoby zacząć od diagnostyki komputerowej
-
Lampa xenon tak jak napisalem w pierwszym poscie(bez bixenonu) dzis po odpaleniu zadzialalo poziomowanie ale przez wiekszosc czasu nie dziala-jestem na to wyczulony bo wymienialem regulatory w swojej poprzedniej e39 i zawsze po odpaleniu dzialalo...popsikalem dzis czarne male kostki przy lampach sprayem do elektr. ale watpie czy to pomoze
-
U mnie też nie zawsze się poziomują. Na początku się też bałem, że coś jest popsute. Potem jak zauważyłem, że jednak potrafi spoziomować, uznałem, że tak ma być.
-
Wydaje mi sie ze albo powinny poziomowac sie caly czas albo....cala reszta onzacza usterke
-
A jak są wypoziomowane, to po co mają się poziomować?
-
W e39 nawet jak byly wypoziomowane to szly w dol i do gory po wlaczeniu swiatel
-
Pewnie test silniczków jest wykodowany w LMA.
-
Dokładnie. To co widziałeś w E3 to był test silniczków a nie poziomowanie. Robi to każda czy ma xenon czy nie. @Scott masz wykodowane testowanie silniczków tak jak @LogiHuś Ci napisał. Poziomowanie zapewne działa poprawnie bo miał byś error w inpie
-
Poza tym co stoi na przeszkodzie, żeby zrobić ten test silniczków jak światła są jeszcze zgaszone? Więc gdy je zapalasz wszystko jest wypoziomowane. Dodatkowo nie wiem czy wiesz, ale w E65 jest też dynamiczne poziomowanie podczas gwałtownego przyspieszania i zwalniania i gdzieś (tu nie potwierdzę) czytałem, że podjazdy i zjazdy też są uwzględniane.
-
@Damned ma rację. E65 do E39 to lata świetlne :biggrin1:
Podłacz inpe i jak nie ma błędu z tego tytułu to szkoda Twojego czasu.