Zamieszczone przez
ADASIO
Dzuda,roboos - Panowie, mamy 2011r - koncówkę, światowy kryzys,ceny ropy idą w górę, w PL jest już średnio droższy ON od PB o 0,20 - 0,40gr za litr więc wybaczcie ale dla MNIE kupowanie teraz auta z silnikami wysokopreżnymi jest idiotyzmem ( przypominam że mamy demokrację i mam prawo mówić co mysle ) i wyrażać głosno opinie na temat konkretnego aspektu - i właśnie to robie,każdy średnio rozgarniety człowiek wie że cały świat stawia na ekologie dlatego 10 letnie auto z silnikiem diesla to nie jest mistrz ekologi i wczesniej czy pózniej bedzie z nim kłopot jak nie w postaci zakazu poruszania po danej strefie ( np centrum aglomeracji) to w postaci napraw - i to że ktoś nie ma z tym problemów, niestety nie oznacza że inny człowiek kupując takie auto tych kłopotów miał nie będzie!
Kolejny temat to spalanie - mówicie że diesel pali mniej - OK,
ale porównujmy silniki podobne pojemnościowo czyli 745 benzyna i 745d czyli diesel, jakie wg was są różnice w spalaniu?? wg mnie w granicach 2 l. więc dla mnie to nie tak dużo,a koszty napraw PB a ON są na 100% niższe więc jak dla mnie kalkulacja jest jedyna i prosta.