-
Ja niestety też mam lipne nagłośnienie. Koledzy, a gdybym zamiast tych fabrycznych głośników (zauważyłem, że te pod fotelami i w tylnej półce grają tragicznie) zamontował jakieś o lepszych parametrach ? Czy to by grało, czy raczej nie da się tak zrobić ?
-
jeśli już chcesz zacząć to koniecznie od przodu. Tył pozostaw na koniec. Chyba że na tylnej kanapce spędzasz sporo czasu wieczorami czarując damy :D
-
Póki co, chciałbym wymienić dwa tylne głośniki, bo te grają jak w syrenie 105L. Te przednie jeszcze nie tak źle.
Z tyłu mam sporadyczną okazję jeździć, tylko wtedy, gdy ktoś mnie odwozi moim autem do domku po imprezie, ale w A8 Bose tylne grały super i bardzo poprawiały jakość brzmienia ...
A może kupić dwa oryginalne z L7, tylko czy tam jest taka sama instalacja (kostki) i nie trzeba będzie przerabiać, no i oczywiście, czy zagrają w miarę dobrze bez wzmacniacza ?
A może poczekać i kupić cały zestaw L7 ? (myślę, że prędzej, czy później to zrobię)
Na Allegro widziałem zestawy głośników L7 (tylko 11 sztuk ?)
Więc potrzebuję: komplet głośników + wzmacniacz + programowanie + wiązka przewodów, czy coś jeszcze ?
-
Na Twoim miejscu kupił bym już cały zestaw, bo w mojej opinii kupowanie tylko dwóch głośników L7 to dziwny pomysł.. Jeśli chodzi o to Allegro, to czy był to zestaw z E65 gdzie L7 ma 13 głośników? Bo jeśli 11 głośników to może całość pochodziła np z Serii 3 E90? Tam właśnie L7 ma 11 głośników.
-
na aukcji jest 11 głośników
tutaj: http://allegro.pl/bmw-e65-e66-e-65-z...951113132.html
i napisał, że od E65
-
glosniki w l7 maja inna impedancje.
-
1 załącznik(ów)
jaro_alfa wprowadziłeś w błąd. To jest rzeczywiście aukcja L7 z E65 i jest tam 13 głośników. W E65 głośniki w L7 na tylnej półce były 4 głośniki (jeden wysokotonowy i jeden średniotonowy w pierwszej kratce, i drugi wysokotonowy i średniotonowy w drugiej kratce za zagłówkiem). Spójrz dokładnie na zdjęcie z tek aukcji i dwa pierwsze głośniki z lewej strony.
-
a no faktycznie, przepraszam ...
-
W poniedziałek skontaktuje się z człowiekiem który kiedyś robił mi nagłośnienie w E 38. Jeśli będzie miał jakiś sensowny pomysł na jednostkę sterującą do E 65 to zdecyduje się na montaż:) Biorąc pod uwagę przyszłość tej "Siudemki" nie wcisnę do niej głośników droższych niż 1,5 zł za komplet.
Będzie kwestia zrobienia paneli drzwiowych na 16 czy zastąpić seryjne 10 łącznie z tylnymi drzwiami.
O szczegółach poinformuję :)
-
...i co Roobs, wykombinowałeś już coś z nagłośnieniem ?