Twoje auto, Twoja decyzja !!! Nikt Ci nie zabroni. Niektórzy tak zrobili.
PS
Przy okazji bytności w ASO zapytałem o obecną cenę tych nieszczęsnych listew z tą parciejącą gumą (plastikiem). Uwaga !!! Obecnie kosztują one ... ok. 600,- zł/szt. :faint:
Wersja do druku
U mnie prawa jest wyciągnięta, bo połowę samo wypadło. Wygląda mega brzydko, bo widać klipsy mocujące. Popatrzyłem na ten link i stwierdzam, że podejmę próbę naprawienia tego w taki sam sposób:
e38 e39. pl/zrob-sam-nadwozie/naprawa-uszczelek-listew-tylnych-s-upkow-tzw-siekierek-t205.html
Ja pytałem o te uszczelki w SILESIAPARTS i tam podano mi cenę 170 zł sztuka:) Także nie wiem skąd taka przebitka;]
Bo oryginał sprzedają tylko wraz z listwa (tym sierpem jak ktoś go tam nazwał) i koszt 500zł.
Sprawdziłem porządnie i WojtekD ma rację, kosztują 677zł ale Chrom. Schwarz Glanz i Schwarz kosztuj tylko 451zł.
Schwarz http://www.oryginalneczesci24.pl/szu...se=51138208405
Chrom http://www.oryginalneczesci24.pl/szu...se=51138125470
A tak na marginesie, to zachodzę w głowę, czemu maja 7er jest w wersji ShadowLine, a listwy prawa i lewa po numerze wychodzą jako chrom? Oby dwie są oczywiście czarne i nie wyglądają na przerabiane, czyli przemalowywane :-?????
klipsy mocujące widać dopiero od góry jak się tam zerknie:) przecież nikt nie będzie mi patrzył w listwy cały czas hehehe to co oni z tą ceną? bóg ich opuścił czy co?
to faktycznie okazje:) za kawałek gumy;) Jak będę miał Chwilkę też spróbuję z opcją z linka.
tgracing daj prosze znać jak poszło.
To dziwne bo w ASO w Niemczech kosztuje sztuka 84 Euro to nawet z podatkiem bedzie około 100 Euro a to jest 450 zł...Poproszę Koleżke w Hannowerze,żeby podjechal i się zapytał dokładnie jaki koszt ale kupował mi juz wiele częsci do mojej E32 i ceny były praktycznie identyko jak na realoem.Wydaje mi sie,że ten klej za długo nie wytrzyma...po jakimś czasie...i to racvzej niedługim...klej,który jest na uszczelce ulegnie,niestety,czynnikom atmosferycznym i znów bedzie kicha...no ale spróbować można,zawsze to nie 1350 zł tylko 6 złociszy i 40 minut pracy.Pozdrawiam.
Chrom też...