kurzczę fajna sprawa , mogłem pomyśleć o tym przed założeniem gwinta
Wersja do druku
kurzczę fajna sprawa , mogłem pomyśleć o tym przed założeniem gwinta
Poka foto od tyłu jaki się negatyw robi. Klepałeś ranty? Chyba mogłaby bardziej leżeć
Tył jest ustawiony na 2,3 stopnia negatywu,ale jak się kładzie to negatyw się zwiększa,rantów nie klepałem,ale delikatnie będę musiał tylny wew. rancik zagnieść.Przód pójdzie jeszcze w dół około 2-3 cm,tak żeby rant felgi(18 cali)był równo z rantem błotnika,tak jak tył.
rozmawiałem z tą firmą i rzeczywiście gościu ma wiedzę a i od razu super mi rozpisał koszta itp jako jedyny bo inni tylko mi teoretyzowali :/ Czekałem aż podeśle mi foto e38 750 ale widzę, że kolega jest tu na forum :) ogólnie air jak dla mnie fajna sprawa i też kombinuję w temacie ale to na przyszły sezon. pozdro
może ktoś coś wspomni jak taki układ zachowuje się w zimie przy -30
A jak taki układ zachowuje się w dostawczakach typu Master z plandeką?? Bo do air ride'u wykorzystuje się miechy przeznaczone do takich aut. A żeby było spoko w zimie montuje się osuszacze takie jak w instalacjach sprężonego powietrza
kolego szajboos coś wydaje mi się że w dostawczakach stosuje się miechy jako wzmocnienie a nie element nośny ,zawieszenie pneumatyczne w aucie osobowym jest o wiele bardziej złożone,pneumatyka szeroko stosowana jest w ciężarówkach i naczepach tylko że tam układ jest dopracowany ,ciśnienie 8-12 bar ,osuszacze,sprężarka tłokowa ,oczywiście grubsze przekroje, i mimo to przy dużych mrozach pojawiają się problemy
szajboos odpuść sobie to w busie. kolega ma takie cos i mówi ze jak by to nie kosztowało 2000 dawno wywaliłby to juz. Mówi ze na pusto to tył zachowuje sie jak by na sztywno. dobra rada zainwestuj w odboje nowe. np od ducato maxi z powiekszona ładownościa do 1800 kg. ja takich uzywam max 3 tony wiozłem . Widac było ze jest duzo na aucie ale nie szurał po ziemi :)
tutaj 3k,
http://www.airride-system.pl/
plus montaż trzeba sobie zapewnić
ja ograniam kogoś kto mi to zamontuje w Szczecinie i chyba będę robił w maju :D
wreszcie nie rezygnuje z użytkowalnosci auta a wręcz powiększam, a dodatkowo poprawi to wygląd
można by jeszcze jakąś fotę, jak to wygląda w bagażniku? przeraża mnie trochę ten kompresor i butla. Może jakiś inny pomysł gdzie to umieścić? koło zapasowe wolałbym aby zostało na swoim miejscu...
a i jeszcze gdzie by tu te manometry wstawić... chyba w schowek kierowcy...