Ja pytałem gościa u którego ja kupowałem ringi i wyraźnie odpisał że pasują zarówno przed jak i po lifcie.
Wersja do druku
Ja pytałem gościa u którego ja kupowałem ringi i wyraźnie odpisał że pasują zarówno przed jak i po lifcie.
jak sie otwiera klosze lamp to trzeba jakies uszczelki wymieniac? pozniej nie paruja czy cus takiego?:>
Witam.Cytat:
Zamieszczone przez Saillupus
Ja mam E38 po lifcie i jakieś 4 miesiące temu zakładałem ringi, dokładnie takie jak na Allegro za 149zł, z tym, że wtedy jeszcze nie można było ich po takiej okazyjnej cenie kupić, więc swoje zamówiłem z Ebay'a aż z Hongkongu ;P
Wracając do montażu, średnica ringów w modelu przed liftem i po lifcie musi być taka sama, gdyby po lifcie ringi byłyby mniejsze, to 'wpadałyby' do odbłyśnika, z kolei gdyby je zwiększyć to nie byłoby ich dobrze widać. Stąd też wynika trochę większy problem przy montażu ringów w lampach po lifcie, gdyż trzeba praktycznie co do milimetra dopasować ringi do odbłyśników, bo inaczej z jednej strony będą zasłonięte przez tą czarną (w niektórych wersjach srebrną) ramkę. Lampy przed liftem mają jednak większą tolerancję montażu i trochę lepiej te ringi widać, bo można je do szklanych soczewek przykleić.
Oto kilka zdjęć jak to u mnie wygląda (ringi zamówiłem xenonowo-białe, ale przyszły niebieskie, efekt jest wg. mnie jeszcze lepszy) ;)
http://images29.fotosik.pl/196/23db09bf48c9769em.jpg
http://images33.fotosik.pl/219/a4b31c69ac7f6535m.jpg
Jeśli Ci wcześniej lampy nie parowały, to jeśli je poprawnie poskładasz nie ma możliwości, żeby zaczęły. Chyba, że masz uszczelkę sparciałą, to wtedy ją wymieniasz i po kłopocie.Cytat:
Zamieszczone przez maniakowy
A to CCFL ???
lUKASZ-
UUU,ZAJEFAJNE...
Policja Cie nie szarpie w związku z tym niebieskim światłem?Cytat:
Zamieszczone przez lukasz740
Wygląda groźnie :cool:
Tak, CCFL.Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Jak dotąd nie miałem z tym problemu, i tak jeżdżę cały czas na światłach mijania, żeby nie prowokować i na samych ringach nie jeździć ;PCytat:
Zamieszczone przez ac_kotlet
Bardzo fajny efekt! :cool:
Tak samo super potrafią wyglądać czerwone albo liliowe - bywają czasem takie show car'y na różnych wystawach :)
wyglądają naprawdę genialnie :)
Panowie, aby rozwiać wszelkie wątpliwości powiem, że ringi z podanej aukcji NIE PASUJĄ do samochodów po LIFCIE...
Jestem tego pewien ponieważ osobiście sprawdziłem. Sprawa wygląda następująco te ringi są za duże do modelów po lifcie o ok. 1cm na średnicy przy montażu za szkłem natomiast przy montażu przed szkłem o jakieś 5mm. Pan z aukcji po rozmowie telefonicznej stwierdził, iż za ok. 2 tygodnie będzie w stanie dosłać mi mniejsze (chodzi o zrobienie matryc do produkcji) jak na chwilę obecną bardzo rzeczowe podejście do sprawy. Poczekamy na efekty, co do jakości wykonania nie budzi zastrzeżeń nie wiem jak komunikat będzie czy nie bo nawet ich nie podłączyłem.
Tak więc jasno widać na tym przykładzie, że jednak średnice reflektorów po lifcie są mniejsze i w zależności od tolerancji wykonania ringów (czyli od średnicy jaką przyjmie dany producent ringów) będą pasować lub po prostu nie...