Przemek, jesteś z Namysłowa to pewnie mnie znasz :D Napisz mi na PW swój nr to się zdzwonimy, spotkamy i wszystko Ci wytłumaczę.
http://img810.imageshack.us/img810/536/bmw7i.jpg
Wersja do druku
Przemek, jesteś z Namysłowa to pewnie mnie znasz :D Napisz mi na PW swój nr to się zdzwonimy, spotkamy i wszystko Ci wytłumaczę.
http://img810.imageshack.us/img810/536/bmw7i.jpg
Uwież mi widziałem kilka sztuk na gazie zwykłym co tu dużo mówić V12 też
Nie wiem jak to jeździ R6 nie daje rady a co dopiero zasilic dwa garczki więcej gazem z kolektora. Co innego V12 nie popieram tego gaz zwykły odpada całkiem chyba że ktoś jest nie poczytalny, sekwencja? Droga i trudna w montażu Ciężko zsynchronizować i tak naprawdę do V12 jeśli gaz to na dwóch Blosach łatwo i skutecznie ale czy tak wolno? To już kwestia sumienia i samemu trzeba sobie odpowiedzieć
wypowiem sie w temacie miałem gaz na śrubkę silnik V12 da się jeżdzić całkiem dobrze ale przy naprawdę szczelnym dolocie i bez narzekań :) Na dzień dzisiejszy wywaliłem całkiem instalację gazową :) "Co innego V12 nie popieram tego gaz zwykły odpada całkiem chyba że ktoś jest nie poczytalny " Kaczy ja nie twierdzę ale zastanów się co piszesz o właścicielach BMW z silnikiem V12 :D
Chodziło mi o gaziarzy nie o właścicieli dużo cylindrów ale V12 w 750 ma tę przewagę że to praktycznie dwa osobne silniki po 2,5 litra więc nie powinno tak strzelać jak przy 3.5 R6 z dużym kolektorem jeśli ma duży parownik. Ale często gaz zwykły w 750 kończy osprzęt zaraz po montażu trzeba to naprawde dobrze przemyśleć i zrobić a na Blosie hmm to chyba wtedy chodzi najlepiej przy 750 no i nie jest tak drogie i trudne jak montaż dwóch sekwencji. Ale na mieszalniku? najgorsza we wszystkim jest zwężka do lotu i to razy dwa i to jest najgorsze do tego możliwe strzały M70 ma problem z temperaturą nawet i bez gazu a co dopiero z nim... to cały szkopuł
ja w aucie który przyprowadziłem na graty (V12) był gaz na śrubkę a do tego pełno nieszczelności w dolocie i ogólnie powiem szczerze, że była to tragedia. Osprzęt do wyrzutki ale sam silnik jak najbardziej ok więc inżynierowie BMW zrobili dobrą robotę