Sposób s otworkami może spowodować podświetlanie sąsiedniej kontrolki, jeśli się źle wywierci.
Ale rzeczywiści jest IMHO dużo lepszy od zdejmowania wskazówek.
Wersja do druku
Sposób s otworkami może spowodować podświetlanie sąsiedniej kontrolki, jeśli się źle wywierci.
Ale rzeczywiści jest IMHO dużo lepszy od zdejmowania wskazówek.
Numer 1 na czarną listę.
To jest dobre, słuszne i potrzebne, ale tylko wśród profesjonalistów -- w przypadku uczeń - nauczyciel.
Co do kolegów - jak nie przeginają (przyjedź do mnie, to tylko 100km, i napraw mi za darmo) to chętnie pomagam.
A wiedzę rozdaję za darmo bez żadnych warunków wstępnych. W końcu na tym forum dużo się dowiedziałem - też za darmo.
Również pomagam jak mogę. To była tylko informacja dla zwiększenia mobilizacji do wykonania pewnych czynności które należy wykonać aby ułatwić pomoc. Daję kolegom rady ale jak grochem o ścianę w niektórych przypadkach.
odgrzewam kotleta aby wszystko było jasne na zakończenie http://www.bmw-swiat.pl/index.php?op...omoc&Itemid=94
sluchajcie jak by kupic nowa tasme to jak ja przymocowac do monitorka i plytki?? bo na lutowanie to za male
potwierdam z wierceniem 4 otworów to dziala sam tag robilem i .......ZROBILEM ;)
Nie zawsze wymiana taśmy załatwia sprawę. Czasami wycierają się wyświetlacze w miejscu gdzie jest przyklejana taśma do wyświetlacza. Wtedy zostaje tylko wymiana wyświetlacza na inny najlepiej przedliftowy.
Przypadłość wycierania się wyświetlaczy występuje w modelach poliftowych głównie. Odklejanie się taśmy w modelach przedliftowych. Te w większości da się naprawić w 70% przypadków bo reszta wymaga nowej taśmy. Wszelkie naprawy bez wymiany taśmy pomagają ale nie na długo i nie w 100%. Wymiana taśmy i ewentualnie wyświetlacza daje 100% pewności że będzie ok pod warunkiem że robi to ktoś co ma w tym doświadczenie.
no ja mam calkowicie urwana tasme wiec i tak wymiana ale jak ja przymocowac do ekranu
Po prostu ją dobrze docisnąć. Ona sama w sobie się klei. Nagrzej jakiś blok metalowy i na gorąco popraw.
Kup sobie od razu ze 3 jak nigdy tego nie robiłeś i życzę powodzenia.