Dzięki za szybką reakcję :) Faktycznie ta 745i wygląda o niebo lepiej, zresztą podana przez Armana 730 też niczego sobie. Trochę mnie uspokoiliście z tym gazem, może jest to ciekawa opcja.
Wersja do druku
Dzięki za szybką reakcję :) Faktycznie ta 745i wygląda o niebo lepiej, zresztą podana przez Armana 730 też niczego sobie. Trochę mnie uspokoiliście z tym gazem, może jest to ciekawa opcja.
Ja jednak trochę inaczej to przeliczę. Miasto Wrocław średnie spalanie mojej 745 to 13 - 17 litrów zakładam 15 litrów i liczę ten przelicznik dla gazu jako 17 - 21 czyli zakładam 19.Cytat:
koszt 40-50zł/100km po mieście
Benzyna : 15 x 5,2 = 78 zł to koszt 100 km
Gaz : 19 x 2,7 = 51 zł + koszty benzyny przy odpaleniu auta około 1 litr = 56 zł koszt 100 km
Różnica na 100 km = 22 zł. Koszt instalacji około 6000 zł czyli dopiero po 28.000 km zwróci się gaz. Do tego należy pamiętać projekt, że UE ma zamiar wprowadzić akcyzę na gaz do końca 2013 roku.
U mnie komputer nie wykazuje spalania mniejszego jak 17.9 litra na 100km w mieście Krakowie, a jeżdżę całkiem spokojnie.
Co do LPG - autko już kupiłem z zainstalowanym 3miesięcznym LPG także jeszcze na gwarancji jest.
Zaś koszty jazdy na LPG wyglądają u mnie następująco : Licząc z grubsza spalanie 20litrów gazu : 20 x 2.43/45 (czasem nawet leje po 2.39 LPG) = ok. 50zł/100km
Krótko mówiąc, mimo tego spalania które może być dla kogoś tam wysokie, dla mnie to bardzo dobre wyniki, a osiągów podkreślać na pewno nie muszę ponieważ każdy wie że 4.4 ma 333konie i jak na tę pojemność i moc, koszty na 100km nie są tak duże w porównaniu do Diesla 3 litrowego, który ma ponad sto koni mniej dodatkowo klekoczę ( co w ogolę do klasy tego auta nie pasuję) to jeszcze musimy liczyć się ze spalaniem 10-12litrów ropy na 100km w mieście a niech każdy Sobie już policzy według swoich stawek w mieście za ropę ile to wychodzi.
ALE podkreślam - Diesel to inny silnik, Benzyna to inny silnik - to nie wybór między mocniejszym a słabszym benzyniakiem, tylko wybór między zupełnie innymi konstrukcjami silnika, są zwolennicy jednego i drugiego więc każdy kupi co woli i co lubi.
Osobiście stawiam na benzyne, w tym przypadku na benzyne z LPG ze względów wysokich cen paliwa, a na LPG jak rozumiemy, można zaoszczędzić dużo...
Zerknij na tego diesla co Ci kolega powyzej przesłał. http://otomoto.pl/bmw-730-individual...C19686367.html Pierwsza sciema to data produkcji. Podana data pierwszej rejestracji. Na 100% to rocznik 2002. Już w ogłoszeniu wychodzą kłamstwa,a co dopiero w realu.
Nie przesadzjcie z tym autem z pierwszego ogłoszenie. Właśnie prawie identyczne tylko z jasnym srodkiem kupiłem 2 tygodnie temu (od krzysiekR) i wcale nie brakuje mi gadzetów.
Oglądałem dzisiaj ten oto egzemplarz : http://otomoto.pl/bmw-745-li-C19225119.html . Wyposażeniowo jest bardzo dobrze. Do wymiany na pewno opony oraz pasek klinowy (możliwe że i jedna z rolek). To tak na pierwszy rzut oka.
Nr VIN to WBAGN63515DS58678. Ciekawe, że dekodery VIN podają dwie daty produkcji - 2004 i 2005.
Pozdr, Michał
PS. Zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie jechać do Niemiec po taki wóz. Może macie kogoś godnego polecenia, kto zajmuje się sprowadzaniem takich aut i zna się na rzeczy ?
No ta 745 całkiem przyjemna. No i to E66 więc z tyłu masz miejsca że hoho.
Znam kogoś godnego polecenia kto ściąga samochody z Niemiec. Ale rejony Krakowa a ty z tego co widzę, jestes z Wawy. Ale jak coś to pisz na PW
pozdr
Widzisz tą fotę http://photos04.otomoto.pl/photos/or...19225119_9.jpg
Wyświetla się czerwone autko na górze plus Warning. ... dawno te auto serwisu nie widziało na oczy.
Wersja USA (nie wiem czy nawigacja lub telefon będzie działać, tutaj Adasio może coś więcej powiedzieć) , produkcja 2004/11
Lampy : dynamic
Podgrzewanie kiery :)
Wibrator kierowcy :D
Pierwszego wrażenia za dobrego nie robi - widać, że zaniedbane. A wersja oczywiście USA - zapomniałem dodać.
Nawigacja i telefon będą raczej działać
euro_tuned poszedł priv